IniciMotorMotocròsEls pilots ebrencs protagonistes en l’estrena del Campionat Provincial de MX al...

Els pilots ebrencs protagonistes en l’estrena del Campionat Provincial de MX al Parc Oriola

La Lliga Catalana Interprovincial de Motocròs de Nens i Grans va celebrar la primera cursa de la temporada al circuit Oriola Parc d’Amposta.

La primera cita del curs es va dividir en dos dies. El dissabte va ser el torn per als més petits, mentre que el diumenge es van disputar totes les mànegues corresponents a les categories dels adults.

La jornada de tots dos dies va estar marcada per un temps totalment primaveral, que va permetre gaudir d’un bon motocròs.

Coincidint amb la celebració de la primera prova puntuable del Campionat Territorial de Tarragona, la Federació Catalana de Motociclisme, va aprofitar per fer el lliurament de premis d’aquest certamen, corresponent a la temporada 2023, que ha congregat un bon nombre de premiats, inclosos alguns pilots ebrenc. Pel que fa als resultats del cap de setmana, el dissabte es van disputar les mànegues de les categories Cadet, Juvenil, MX65 i MX50 amb uns 80 participants.

Jordi Vilarnau va ser el millor de la categoria MX85 Cadet, Pau Sabaté en MX85 Juvenil, i en MX65-A, victòria del pilot ucraïnès, Magaziienko. En MX65 B, Eleu Jose va acaparar el protagonisme després d’imposar-se en les dues mànegues disputades. Pel que fa a la categoria dels més petits, MX50, Arik Lázaro va guanyar les dues mànegues de la jornada.

A la Lliga Interprovincial de Motocròs de grans, celebrada Gorka Gardoy (MC Segre), es va endur el triomf d ela categoria MX Júnior, amb dècima posició de Didac Ferré, (MC Amposta), catorzena i quinzena posició respectivament per a Pol Vidal (MC Tot Motor Els Reguers) i Joan Suazo (MC Amposta).

A MX Sènior, destacada actuació dels pilots del MC Amposta, José Luís Daudén i Ferran Ferré, encarregats de posar emoció a la jornada. Tots dos pilots van finalitzar la cursa amb els mateixos punts, 45, repartint-se d’aquesta manera la primera i segona posició en cadascuna de les mànegues. La combinació de resultats va afavorir els interessos de Daudén, que finalment es va enfilar fins al primer esglaó del podi. Ferré i Daniel Garralón (MC Segre) van completar les posicions d’honor.

D’altra banda, els pilots més destacats de la categoria MX+35 han estat Carlos Torres (MC Formentera i Eivissa) i Juan Manuel Cuenca (BLC Moto Club), amb quarta i quinta posició per als components del MC Tot Motor Els Reguers, Jordi Gueche i Josep Adell, sèptima per a Joan Carles Guillen (MC Delta), i tretzena per a Joan Esmel (MC Tot Motor Els Reguers).

El vencedor de MX+45 va ser el pilot del MC Segre, Pere Mas, guanyador de les dues mànegues de la jornada. Al podi el van acompanyar Juan Bautista Nolla (MC Alcanar), segon amb 40 punts, i Joan Ramon Ribelles (MC Segre), tercer amb 27 punts. Joan Torrente (MC Pobla de Mafumet), no va tenir rival a MX+55.

Finalment, pel que fa a la categoria Aficionats, Dani Subirats es va classificar en primer lloc, tot i no vèncer cap de les dues mànegues. El pilot del Moto Club Amposta va completar les dues mànegues amb una meritòria segona posició i un total de 40 punts, que finalment li van servir per enfilar-se fins al primer esglaó del podi. Abel Vidal (AMC Martorelles), guanyador de la segona mànega, va ocupat el segon calaix del podi, mentre que Adrià Bartes (MC El Senglar), vencedor del primer assalt de la jornada, va completar el top 3 de la categoria. Almacelles serà la seu de la segona prova de la Lliga Catalana de Motocròs, el proper 14 d’abril.

Ebrencs guardonats

Pel que fa als guardonats al lliurament de Premis del Campionat Territorial de Tarragona 2023, el dissabte es va portar a terme el de les categories infantils, mentre que el diumenge va ser el torn per a les d’adults. Entre els premiats estan els ebrencs, en la categoria sènior els pilots del MC Amposta, Lluis Sanz com a campió i José Luis Daudén sots campió.

En júnior subcampió Didac Ferré, en aficionats Lluis Albuixech. En M+35, campió David Rodríguez i sots campió i en MX-65 B, Rokas Jusca. Per part del MC Tot Motor Els Reguers, Jordi Gueche, sots campió en MX+35, i del MC Alcanar, Unai Ortiz, campió en MX 85 cadet, i sots campió en MX+45, Joan Baptista Nolla. També guardó per a Joan Suazo (Roquetes), campió MX Juvenil.