IniciPoliesportiuRemEmma Alimbau i Marta Mariano, quintes al Mundial sub-19 de rem a...

Emma Alimbau i Marta Mariano, quintes al Mundial sub-19 de rem a Varese

El quatre sense timoner d’Emma Alimbau i Marta Mariano del CN Amposta, amb Amanda Gil (CR Circulo de Labradores de Sevilla) i Paula Blanca Espinosa (CN Torrevieja), han estat les protagonistes més destacades de la representació espanyola al Campionat del Món sub-19 i sub-23, que s’ha disputat al llac de la ciutat italiana de Varese.

En la categoria sub-19, amb Meritxell Alonso, en l’equip tècnic, en la final per la lluita dels metalls, van ocupar una meritòria quinta posició, en una regata dominada des de l’inici per les representants italianes Giorgia Sciatella, Lucrezia Monaci, Benedetta Pahor i Elisa Grisoni, que es van penjar la medalla d’or, després d’imposar-se amb un temps de 6’32″76″. Es van penjar la plata les representants de Romania, 6’33″63″‘, i el bronze, França, 6’35″64″‘. En quarta posició van entrar les components dels Estats Units, 6’42″23″‘, i en quinta l’embarcació espanyola, 6’47″00″‘, que a l’equador de la regata, ocupaven la sexta plaça, i finalment van superar a les remeres de Gran Bretanya, 6’49″19″‘.

El quatre sense timoner d’Aleix Rangel i Alexander Delgado, amb Ignacio Sáez (CN Sevilla) i Rafael Maria Palomino (RC Circulo de Labradores de Sevilla), van ocupar la tercera posició de la final B, el que representa una novena posición definitiva. La regata va estar dominada per Hongria, que finalitzava en el primer lloc amb 6’06″44″‘, seguida en segon i tercer respectivament pel Canadà, 6’08″61″‘, i Espanya, i a continuació els Estats Units, 6’10″29″‘; Àustria, 6’10″68″‘, i Sèrbia, 6’12″32″‘.

En la final C, el quatre escull amb Marc Marques (CR Delta de Sant Jaume d’Enveja), i Pedro Cabrera (CN Vigo), Igor Teixidor (CN Banyoles), i Beñat Santos (UR Kirolak), va ocupar el segon lloc, finalitzant el Mundial en catorzena posició. En aquesta última regata els van superar els components de la selecció d’Austràlia, 6’03″49’, entrant el bot hispà, en segon lloc, amb 6’07″19″‘, i a continuació Nova Zelanda, 6’07″67″‘, i Letònia, 6’44″26″‘.

En la categoria sub-23, els bots dirigits pel tècnic ampostí David Morales, el quatre escull amb Raquel Rodríguez (cr Cedeira), i Teresa Díaz Romero i Marta de las Heras (RC Mediterraneo Màlaga), i Naroa Zubimendi (Santiagotarrak,), i el dos sense timoner amb Iria Jarama (Olimpico do Mandeo) i Maialen Mielgo (Raspas del Embarcadero), han ocupat l’octava i dècima posició respectivament.

Els millors de la categoria de l’equip espanyol han estat els remers del CN Sevilla, Antonio Díaz Ramos i Jorge Knabe, en quinta posició del doble escull.

Per part de la selecció de Xile dirigida pel tècnic ampostí Bienve Front, han destacat en la categoria sub-23 de pes lleuger, els components del dos sense timoner amb Manuel Fernández Antri i Rodrigo Paz, que s’han penjat la medalla de bronze.