IniciEsportsEn un click totes les fotos de la gala de Lliurament de...

En un click totes les fotos de la gala de Lliurament de guardons de la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2021

La secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit aquest dijous, 16 de desembre, la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre 2021 que ha tingut lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. En l’acte també hi han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà.

Aquesta Gala pretén homenatjar amb un reconeixement públic totes les persones vinculades en el món de l’esport de les Terres de l’Ebre, per la seva trajectòria personal i professional, i també aquelles entitats i clubs esportius que durant el 2020 i el 2021 han celebrat els seus 100, 75, 50 i 25 anys de vida. Al mateix temps, enguany s’ha volgut reconèixer els mèrits aconseguits pels esportistes ebrencs que van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpic de Tòquio 2020.

En concret, s’han guardonat tres persones forjadores, és a dir, persones que durant la seva vida s’han distingit per una aportació llarga i continuada en el món de l’esport de les Terres de l’Ebre:

Maria Cinta Estorach Blach, de l’Aldea, pel seu treball, esforç i tenacitat en la constitució del Club Patí l’Aldea l’any 1982. La seva vida ha estat lliga al Club gairebé 20 anys, en què ha lluitat per mantenir viva la flama del patinatge, formant patinadors i patinadores i, sobretot, formant a grans persones. El seu treball, probablement, ha estat la llavor que ara dona els seus fruits posant el Club Patí l’Aldea a l’elit del patinatge i visibilitzant aquest esport i les Terres de l’Ebre arreu del món.

Magí Marquès Verderes, de Tortosa, és el referent de l’handbol a la ciutat; primer com a jugador, després com a entrenador, membre de la Junta Directiva, col·laborador, delegat, assessor i, actualment, president del Centre d’Esport Tortosa. Mestre d’Educació Física ha dedicat la seva vida a la promoció de l’handbol durant més de trenta anys. Fou impulsor de les Jornades poliesportives entorn del Dia Mundial de l’Activitat Física i és autor de materials de Suport Vital Bàsic per a les escoles. També ha estat delegat a Tarragona i a les Terres de l’Ebre de la Federació Catalana d’Handbol i com a vicepresident la seva experiència, vivències i coneixements sobre aquest esport és immensa.

I Daniel Cervera Martí, de la Sénia, com a màxim promotor del joc de la birles al seu poble i a les Terres de l’Ebre, va aconseguir l’homologació d’aquest joc a tota Catalunya. Va formar part de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling; l’any 1992 va participar, com a membre del Club de la Sénia, a les Olimpíades Culturals de Bacelona; l’any 1995 també a les Primeres Jornades d’Etnologia de les Terres de l’Ebre per recuperar el joc del Bolit a la Sénia i l’any 1999 va col·laborar en l’edició del llibre “Jocs seniencs de sempre”; en definitiva, una vida dedicada al coneixement i el reconeixement del jove de les bitlles.

En el cas dels clubs, entitats i associacions que celebraren l’aniversari l’any 2020 han estat guardones 9 entitats: pels 50 anys, l’Agrupació Ciclista Enveja de Sant Jaume d’Enveja; el Club Tir de Flix i la Societat de Caçadors del Poble Nou del Delta, d’Amposta. I pels 25 anys: el Club Bàsquet de Móra d’Ebre, el Club Escola Futbol JEF de Flix, el Club Esportiu Blasco – Club Ciclista Jesús de l’EMD Jesús de Tortosa, el Club Nàutic de Flix, el Club Twirling de Santa Bàrbara i la Societat de Caçadors Mas de Mulet d’Alcanar.

Pel que fa als clubs, entitats i associacions que han celebrat l’aniversari aquest 2021 han estat guardonades 15 entitats: pels 100 anys el Futbol Club Xerta; pel 75 anys: el Club Rem Tortosa, el Club Futbol Corbera d’Ebre, i la Societat de Caçadors la Boquera de Camarles; pels seus 50 anys: el Club Tenis Móra d’Ebre, el Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia, el Club Atlètic Móra la Nova, la Societat de Caçadors Sant Blai de Tivissa i la Societat de Caçadors Jesús i Maria de Deltebre. I, finalment, pels seus 25 anys, els guardons han estat pel Club Futbol Ebre-Escola Deportiva de Tortosa, l’Associació Esportiva Xino-Xano de Deltebre; el Club Esportiu BTT Terres de l’Ebre de Roquetes, el Club Esportiu Sala d’Esgrima d’Amposta, el Club Unió Ciclista de Santa Bàrbara i el Club Rítmica Xaloc de la Ràpita.

En aquesta edició de la Gala de l’Esport de les Terres de l’Ebre també s’ha fet un reconeixement als participants ebrencs en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. D’una banda, a l’Aina Cid Centelles pel Diploma Olímpic aconseguit, juntament amb Virginia Díaz, en la modalitat de dos sense timoner femení, i alhora s’ha guardonat al seu entrenador, Javier González Nieto de Tortosa; i també el seleccionador de rem de Xile, Bienve Front Pindado d’Amposta. I, d’altra banda, s’ha reconegut Yassine Ouhdadi El Ataby de Tortosa per la Medalla d’Or aconseguida en els 5.000m d’atletisme classe T13 als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

La Gala ha comptat també amb l’assistència dels presidents dels consells comarcals del Baix Ebre, Xavier Faura, i del Montsià, Joan Roig; del president de la Taula assessora de l’esport català, Josep Maldonado, dels presidents dels consells esportius de les comarques de l’Ebre i diversos representants del món local i de l’administració de la Generalitat de les Terres de l’Ebre.

Fotos: Núria Caro (Setmanari l’Ebre)

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

22 + = 28

Últimes notícies