IniciPoliesportiuCiclismeFerran Robert (Controlpack), campió de Catalunya a la Clàssica Xavi Tondo

Ferran Robert (Controlpack), campió de Catalunya a la Clàssica Xavi Tondo

Ferran Robert es va proclamar campió de Catalunya a la categoria elit, després d’aconseguir la segona posició a la VI Clàssica Xavier Tondo de Valls, carrera que atorgava els títols catalans d’elit i sub-23, El ciclista del Controlpack va entrar en segona posició, precedint a Jorge Gálvez (Zamora Enamora), vencedor amb un temps de 3:34’48”, en efectuar el recorregut de 141 quilòmetres amb sortida i arribada a la plaça del Portal Nou de Valls, seguint per la Masó, Vilallonga del Camp, La Selva del Camp, Coll de la Batalla, Vilaplana, Coll de l’Alforja, Poboleda, Scala Dei, la Morera del Montsant, Cornudella, Coll de l’Albarca, Ulldemolins, Coll de Vilanova de Prades, Prades, Capafonts, Alcover i Valls en una cursa molt dura amb cinc cotes muntanyenques, com els colls de la Batalla, Alforja, Morera, Albarca i Vilanova de Prades.

A la duríssima ascensió al Coll de la Morera, es van destacar cinc ciclistes de molt nivell, Viacheslav Ivanov (Team MP Group), Jan Castelló (Caixa Rural-Alea), el veterà Edgar Esteban (Supermercats Froiz), Jorge Gálvez i Ferrán Robert, que es van entendre a la perfecció, amb un interessant avantatge sobre els seus perseguidors al pas pel cim del Coll de Prades, darrera cota de la prova, restant 40 quilòmetres fins a meta.

Mancant 4 quilòmetres del final, Ivanov, va imposar un fort ritme, aconseguint tallar a Castelló i Esteban. Ja als carrers de Valls es va imposar el madrileny del Zamora Enamora, que entrava en primer lloc. La segona posició va ser per a Ferran Robert, adjudicant-se el títol de Catalunya elit, mentre que el podi el va completar, Ivanov.

L’entorxat català sub-23 se’l va emportar Jan Castelló (Caixa Rural-Alea), davant d’Adrià Franquesa (Finisher) i Ricard Fitó (Torres-Barceló Team). A la categoria elit a Ferran Robert el van secundar Tristan Cardew (Cicles Oleka) i Edgar Curto (Arabay VAS Balears).

Pel que fa a la resta de components del Controlpack, Ilia Schegolkov va ser sext a 49 segons, i en setzena, vint-i-unena i vint-i-tresena posició respectivament, Vlas Shichkin, Llibert Sendrós i Jaume Espuis.

El Controlpack va ser segon per equips, per darrere de Zamora Enamora, amb tercer i quart lloc per a l’Arabay-Vas Balear i Team MP Group.