IniciFutbolFestival golejador del Girona dels falduts Romeu i Garcia

Festival golejador del Girona dels falduts Romeu i Garcia

Important pas endavant de cara a la salvació del Girona FC amb qui juguen els ulldeconencs Oriol Romeu i Aleix Garcia, després de golejar de forma autoritària a un rival directe com era l’Almeria de Rubi (exentrenador del Girona), al que distancia ara a cinc punts estabilitzant-se a a zona intemitja de la taula amb vint-i-set punts, cinc més que el Càdis que marca els llocs per perdre la categoria.

Va ser un triomf de doble valor, davant un Almeria que també s’hi jugava moltes coses en la mateixa lluita dels gironins, com és evitar les places de descens de la categoria. Van acabar aconseguint la victòria més àmplia de la temporada, que els permet a més fer-se amb el factor del coeficient particular favorable en cas d’empat a punts, a final de temporada respecte als andalusos, que a la primera volta van derrotar als gironins per 3 gols a 2, i a més aconseguixen anivellar els gols marcats amb els gols encaixats (33).

La inspiració ofensiva, sobretot al tram final de la primera meitat, quan van aconseguir tres gols en els darrers deu minuts de partit, que situaven un parcial de 4 a 0 en marxar al túnel de vestidors, va ser notòria per als companys dels ulldeconencs Oriol Romeu i Aleix Garcia, que van tornar a ser titulars i són unes peces claus a l’esquena del tècnic gironí. Després de la derrota al camp del Càdis (2-0) el Girona no es podia permetre una nova ensopegada. I van sortir molt endollats. Durant els primers quaranta-cinc minuts el nivell de joc era excels per als roig-i-blancs, que poc tardaven en obrir el marcador quan als vuit minuts una centrada d’Arnau des del vèrtex dret de l’àrea era rematada amb potència amb el cap per Taty Castellanos que superava per primer cop al porter Fernando. Als vint-i-cinc minuts de partit, el VAR va anul·lar la possibilitat del doblet del davanter argentí per un fora de joc. Però tan sols deu minuts després, l’excel·lent primera meitat dels gironins es veuria premiada en una acció pràcticament calcada a la del primer gol: centrada des del vèrtex dret de l’àrea cap al segon pal, on Riquelme prolongava amb el cap, i Tsygankov s’estrenava com a golejador gironí tan sols calent-li empentar-la al fons de la xarxa al primer pal i ampliant així les distàncies al marcador. A partir d’aquí el Girona va passar-li per sobre a un Almeria que veia com dos minuts després, una recuperació del faldut Aleix Garcia, originava la contra en que assistia cap a Riquelme a l’interior de la gran on rematava creuat al pal llarg i feia el tercer gol per als locals. Però encara hi hauria temps per a més. A tres minuts del descans, una pilota filtrada per Taty Castellanos cap al punt de penal cap a Tsygankov, aquest la deixava amb un toc amb l’esperó cap a Javi Hernández que rematava ajustat al pal esquerre de la porta andalusa i completava la festa local abans d’arribar a la conclusió dels primers quaranta-cinc minuts.

No valia a badar. Els gironins, que van seguir disposant de dos arribades molt clares en els primers compassos de la represa, volien més. No obstant això, en una de les primeres arribades de l’Almeria als dominis de Gazzaniga, fruit d’una internada per l’esquerra Robertone deixava enrera a Toni Villa, arribava fins la línia de fons i li servia en safata de plata a Ramazani que amb una volea al primer pal feia el gol de l’honor dels de Rubi. Però, els catalans, volien més i no es volien deixar sorprendre per l’intent de reacció dels andalusos. I precísament, eren Ivan Martín i Stuani que pràcticament en les primeres pilotes que tocaven, acabaven totes dos als fons de la xarxa i completaven el festival roig-i-blanc. Dos minuts més tard, una pilota filtrada cap a Bilal Touré li permetia trencar al porter gironí i maquillar el resultat definitiu, amb una rematada a porta buida.

GIRONA FC, 6
UD ALMERIA, 2

Girona FC: Gazzaniga, Arnau, Santi Bueno, Juanpe, Javi Hernández (Callens, 83′), Oriol Romeu, Aleix Garcia, Tsygankov (Toni Villa, 65′), Riquelme (Iván Martín, 76′), Borja Garcia (Artero, 83′), Taty Castellanos (Stuani, 76′).

UD Almeria: Fernando, Mendes (Chumi, 46′), Ely, Babic, Akieme (Centelles, 80′), Robertone, De la Hoz, Samú Costa (Puigmal, 46′), Leo Baptistao (Ramazani, 46′), Luís Suárez, Embarba (Touré, 46′).

Gols: 1-0, Taty Castellanos (8′); 2-0, Tsygankov (34′); 3-0, Riquelme (36′); 4-0, Javi Hernández (43′); 4-1, Ramazani (66′); 5-1, Iván Martín (77′); 6-1, Stuani (79′); 6-2, Touré (81′).

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez del comitè tècnic arbitral madrileny. Targetes per a Borja García (59′) del Girona FC i per a Luís Suárez (90′) de la UD Almeria.

La classificació de la Liga Santander, després de disputar-se el primer partit corresponent a la vint-i-dosena jornada de lliga, queda com podeu veure a la imatge inferior: