IniciPoliesportiuLlagutFlix acull este cap de setmana les primeres regates de batel i...

Flix acull este cap de setmana les primeres regates de batel i llaüt de la temporada

Aquest cap de setmana comença la Lliga de Batel i de Llaüt Mediterrani i ho fa al municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre, amb la primera regata de la temporada. Endesa hi col·labora ajustant el turbinat de la central hidroelèctrica del municipi amb l’objectiu de garantir l’estat òptim del riu Ebre i que tingui les condicions necessàries per portar a terme la competició.

La regulació del riu es realitzarà tant dissabte com diumenge i durarà de 7 a 15h. En concret, des de la central hidroelèctrica de Flix es turbinarà per assolir un cabal estable de 400 m3/s al meandre de Flix. Així, dissabte es preveu el descens pel riu de 29 embarcacions de batel i diumenge, 23 de llaüt mediterrani segons dades facilitades per la Federació Catalana de Rem actualitzades amb les inscripcions.

La regulació d’aigua per a ús lúdicosocial requereix un exigent manteniment periòdic de les centrals hidroelèctriques, així com de les infraestructures hidràuliques associades, juntament amb un sistema de comunicacions fiable entre les centrals i el centre de control. En primer lloc, els tècnics d’Endesa realitzen un estudi previ des del Centre de Control d’Hidràuliques de la Companyia, situat a Lleida, en el qual es valora la quantitat d’aigua sol·licitada i disponible tenint en compte, d’una banda, l’estat actual dels rius i, per un altre, les condicions del medi ambient que garanteixin l’èxit de les activitats, sempre tenint en compte altres servituds que puguin haver-hi (regadius, aigua de boca, etc.). A partir d’aquest estudi i segons el punt de l’orografia en què sigui necessari fer la regulació del cabal s’activen les operacions per controlar-lo gràcies a l’existència dels embassaments i les centrals hidroelèctriques.

La Companyia respon amb aquesta actuació a la demanda de l’organització per tal de garantir l’estat òptim de l’Ebre. Així, Endesa –mitjançant la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power–  entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica del municipi i, per extensió, de la comarca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 91

Últimes notícies