IniciPoliesportiuForçaHistòrica victòria de Joan Ferrer en la prova de Zamora, penúltima a...

Històrica victòria de Joan Ferrer en la prova de Zamora, penúltima a la Lliga Nacional de Força

Joan Ferrer es va imposar en el tercer torneig de la Lliga Nacional de Força 2018, disputada a Zamora, en la qual es competix per a obtenir el títol de l’home més fort d’Espanya.

L’esportista de Deltebre va sorprendre Roberto Rodriguez, el principal favorit, actual campió de la Lliga i guanyador dels dos tornejos anteriors, en una jornada en què els participants van haver de fer front a l’obstacle afegit de les altes temperatures. Joan Ferrer va vèncer de forma ajustada, després de sumar un total de 54 punts en les cinc proves disputades, pels 53 del gallec Roberto Rodriguez, seguits del barceloní Cristian Escrig, que va ser tercer amb 38, i el gironí Iván Ayllón, amb 32, que va ocupar la quarta plaça. Ferrer va vèncer en la prova de l’arrossegament amb una corda d’un camió de deu tones, durant 20 metres, realitzant-ho en 24 segons.

També es va imposar en l’aixecament d’un jou de 110 quilos per sobre del cap, amb vuit aixecaments en 90 segons, i en la cinquena prova, en què va empatar en la primera posició amb Roberto Rodriguez i Cristian Escrig, consistent a elevar per sobre d’un llistó d’1,5 metres, tantes vegades com fos possible i en un minut i mig, una bola de 130 quilos. En les dos proves restants el més destacat va ser Roberto Rodriguez, concretament en la combinada, en què els atletes van haver de transportar primer dos estructures de 140 quilos de pes cadascuna, amb una a cada mà, al llarg de 20 metres, posteriorment fer el recorregut invers amb un pneumàtic de 167 quilos agafat amb els braços, sense poder tombar-lo, i en la denominada “resistència de carry”, en què els participants van haver d’aixecar i mantenir en posició recta una estructura de 170 quilos tant de temps com fos possible.

L’atleta gallec seguix líder la classificació general de la Lliga Nacional de Força, amb 159 punts, pels 133 de Joan Ferrer, que encara compta amb possibilitats matemàtiques de lluitar pel títol, que es decidirà en l’última prova a la localitat lleonesa de Boñar. En acabar el torneig de Zamora, Ferrer es va mostrar satisfet amb el resultat i l’evolució que ha experimentat en l’últim any després que el 2017 va acabar tercer del Campionat Nacional de Força.