IniciMotorJeremy Alcoba desè al circuit d'Assen i es manté en el top-10...

Jeremy Alcoba desè al circuit d’Assen i es manté en el top-10 del Mundial de Moto 3

ESPORTS // La nota més positiva és que Jeremy Alocoba ha avançat un lloc a la classificació general del Mundial de Moto 3, i es manté en el top-10, però amb la sensació d’haver perdut una bona oportunitat en la novena prova del GP dels Paisos Baixos, disputada al circuit d’Assen.

El pilot jesusenc que partia des de la primera fila de la graella de sortida, després d’haver fet pole en la Q2 d’ahir, no va poder consolidar la seua privilegiada posició, després d’una sortida molt ràpida i condicionada per les nombroses sancions que van afectar a sis pilots, Jaume Masià, Andi Izdihar, Lorenzo Fellon, Takuma Matsuma, Joel Kelso i Yuki Kunii, per pilotatje irresponsable el dia anterior en la Q1. Romano Fenati li va guanyar la partida a Alcoba en la sortida, encara que el jesusenc es va mantenir en el grup capdavanter en les primeres voltes, però a la meitat de carrera, es va formar un grup de nou pilots amb Foggia al capdavant, seguit de Binder, Suzuki, García, Fenati, Artigas, McPhee, Rodrigo i Acosta, al que no va poder contactar el pilot jesusenc, que finalment va entrar en dècima posició. La victòria ha estat per al pilot italià Dennis Foggia (Leopard Racing), amb un temps de 37’35″287, compartint podi amb Sergio Garcia Dols (Gaviota GasGas Aspar Team), que entrava a +0.078, i el seu compatriota Romano Fenati (Sterigarda Max Racing Team), +0.207. Alcoba creuava la meta a +10.383.

Una prova que finalitza amb un sabor agredolç en aquesta última prova abans de l’aturada del descans estival, en la que a Jeremy Alcoba li ha costat agafar el ritme adequat en una carrera molt ràpida, tal com reconeixia el pilot jesusenc “ho hem donat tot, però s’ha comprovat que no teníem el ritme per estar en la lluita pel podi. He acabat esgotat després d’una carrera molt dura, i és una llàstima perquè volíem estar en la lluita per les primeres posicions després de les bones sensacions del dissabte. Era la meua primera aparició en aquest circuit, i la veritat és que deixo Assen amb un sabor agredolç”.

La classificació general segueix encapçalada per Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), quart en aquesta novena prova, amb un total 158 punts, seguit per Sergio Garcia Dols 110, Dennis Foggia, 86. Alcoba ha sumat sis punts, i avança una posició, sent actualment novè amb 58 punts.

Ara es produirà una parèntesi en la competició en el mes de juliol, que es reprendrà a principis d’agost amb el doblet austríac al circuit de Spielberg.