IniciFutbolFutbol BaseL'ebrenc Jordi Rovira, director de l’acadèmia del Barça a Lusaka, viu la...

L’ebrenc Jordi Rovira, director de l’acadèmia del Barça a Lusaka, viu la Covid-19 autoconfinat a Zàmbia

Jordi Rovira (Bítem, 1989) és des de fa dos temporades el director general de l’acadèmia del FC Barcelona a Zàmbia. Des del país africà li ha tocat viure la crisi del coronavirus, que va esclatar a Europa abans que el virus es conegués a l’Àfrica. Les restriccions per a poder viatjar i la dificultat per a poder trobar vols per a tornar a Catalunya han fet que Rovira, juntament amb la seua parella, hagen hagut de viure la crisi de la Covid-19 des de Zàmbia, on el dia 18 de març van començar les primeres restriccions.
Malgrat que fins ara no s’han aplicat restriccions per a poder sortir de casa, Rovira explica que tant ell com la seua parella han decidit autoconfinar-se seguint les indicacions del FC Barcelona i l’ambaixada espanyola a Zàmbia.
Ell mateix explica que “el dia 18 de març, amb els primers casos de coronavirus a Zàmbia, van començar a aplicar-se les primeres restriccions, el tancament de restaurants, escoles i acadèmies com la nostra. Fins ara no s’han aplicat restriccions per a poder sortir al carrer i únicament hi ha l’obligació d’utilitzar mascareta i guants en comerços i supermercats; tot i això, la meua dona i jo hem decidit autoconfinar-nos a casa seguint indicacions del club i l’ambaixada d’Espanya a Zàmbia i només sortim de casa per a anar a fer compres i per a fer esport i caminar pels voltants de la casa on vivim”. Al país africà hi ha poc més d’un centenar de casos confirmats i dimecres al vespre només s’havien registrat tres morts per Covid-19, tot i això, com el mateix Rovira explica, “la situació sanitària aquí no és la mateixa que a Europa o a Espanya, no hi ha tants recursos mèdics, hospitalaris ni de laboratoris i per això és més complicat poder fer un recompte exacte del nombre de casos, per aquest motiu vam decidir ampliar nosaltres mateixos les mesures de prevenció.”
El dia a dia habitual del de Bítem va veure’s ràpidament afectat per les restriccions imposades pel govern de Zàmbia, que entre d’altres va decidir tancar l’activitat de l’acadèmia del FCB a Lusaka per a evitar tot tipus de reunió amb més de 50 persones. Rovira seguix el seu dia a dia “treballant a distància des de casa i formant-me amb cursos de formació del club, tot i això, l’activitat a la nostra escola està pràcticament aturada. A altres escoles tenen la possibilitat de fer exercicis, activitats, xarrades o reptes a través de vídeos o videoconferències, però aquí el sistema de comunicació més utilitzat és l’SMS i això fa inviable que puguem mantindre una mínima activitat tot i les restriccions.”
Les restriccions que van aplicar-se amb l’inici de la crisi sanitària a Espanya i el tancament de les fronteres han evitat que Jordi Rovira puga passar el difícil moment actual a les
Terres de l’Ebre juntament amb la seua família. Malgrat tot, Jordi manté el contacte permanent amb la família i els amics amb l’esperança que “prompte sortirà una vacuna i podrà acabar este malson, podrem treballar i tornar a visitar les nostres famílies i tirar endavant, cal ser positius i tenir esta esperança”.
Sobre el futur immediat, Rovira, que acaba contracte el pròxim 30 de juny, ha manifestat la voluntat de “seguir com a mínim un any més a Lusaka amb el projecte, per part del club també hi ha bona predisposició però amb tot el tema del virus caldrà veure com evoluciona tot. Confio que tot se solucione i siga possible seguir treballant aquí”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 59

Últimes notícies