IniciCiclismeBTTJosep Betalú afronta entre els favorits el repte de la Skoda Titan...

Josep Betalú afronta entre els favorits el repte de la Skoda Titan Desert Almeria

Josep Betalú està a punt per a afrontar un altre dels seus habituals complicats reptes. El ciclista ampostí disputarà la Skoda Titan Desert Almeria, que comença aquest divendres i finalitzarà el pròxim dimarts.

Una cursa que continua creixent any rere any en ambició i participació, amb participació de diferents professionals i exprofessionals que s’enfilaran a la bicicleta per rodar sobre el Desert de Tavernas.

S’han inscrit participants habituals de la prova, com el guanyador de les dues darreres edicions de la Škoda Titan Desert Morocco, Konny Looser; quatre vegades guanyador de la Titan Desert, Josep Betalú. A més, altres destacats corredors i corredores, com Vera Looser, Òscar Pujol i Iván Raña, entre d’altres. Des del món de la ruta, el gran grup estarà representat per corredors que encara es mantenen en actiu, com l’escalador andalús Luis Ángel Maté, o corredors històrics, com Manuel ‘Triki’ Beltrán, guanyador de la Volta a Catalunya el 1999.

El desafiament esportiu consisteix en un recorregut de 370 quilòmetres i més de 7.000 metres de desnivell positiu que componen la prova, al llarg de quatre etapes i un pròleg disputades íntegrament a la província d’Almeria. El desert de Tabernas tornarà a ser el gran protagonista d´una experiència de mountainbike única. Després del pròleg de 20 quilòmetres, la primera etapa discorrerà en un bucle al voltant del Toyo. 102 quilòmetres que transcorreran al costat del Cap de Gata, amb unes vistes espectaculars de la Mediterrània. El tram final estarà marcat per unes rambles sorrenques que posaran a prova el gran grup.

El segon dia es rebaixa l’extensió, però augmenta la dificultat. 65 quilòmetres, etapa de mitja muntanya, entre El Toyo i Tabernas, amb dures pujades i baixades molt tècniques. Un dia per mesurar forces abans de la que es presenta com a etapa reina.

L’etapa We love Cycling es presenta com a principal repte per a tots els participants. 116 quilòmetres i més de 2.000 metres de desnivell positiu acumulat. L’Alt de Velefique, que ha estat meta de La Vuelta fins a cinc vegades, serà el tram inclòs dins la Škoda Challenge. Un sector de cronoescalada de 16 quilòmetres, que recompensarà el corredor i corredora més ràpids a completar-lo.

Per acabar, l’etapa de la Legió Esperit de Marxa tancarà, un any més, la A Titan Desert Almeria. Un recorregut de 61 quilòmetres que tindrà com a plat fort el pas per la Base Militar Álvarez de Sotomayor. Un darrer dia emblemàtic que coronarà tots aquells que travessin la meta i es convertisquen en Titans.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies