IniciCiclismeBTTJosep Betalú busca la seua quinta Titan Desert

Josep Betalú busca la seua quinta Titan Desert

ESPORTS // En un escenari menys propici per les seues qualitats, Josep Betalú, afronta de nou el repte de la Titan Desert, en un intent de sumar el que seria el seu quint triomf consecutiu. Josep Betalú ha guanyat les quatre anteriors edicions i en esta té el repte de repetir en una zona de característiques diferents de la dels últims anys.

En principi l’edició del quinzè aniversari de la Titan Desert, s’havia de disputar al Marroc, però va canviar la seua ubicació a causa de la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i es disputarà a Almeria del 2 al 6 de novembre, en un entorn diferent però mantenint la mateixa filosofia.

 

Cinc etapes a Almeria

La província d’Almeria acollirà cinc etapes de 400 quilòmetres  i 7.000 metres de desnivell positiu, amb tres nits de campament mantenint l’espectacularitat dels paisatges i  duresa com a denominadors comuns, sobretot en les dos jornades de muntanya a la serra d’Alhamilla.
La Titan Desert partix des d’Almeria, i transcorrerà en les cinc etapes per Níjar, Tavernes, Turrillas, Lucainena de les Torres, Sorbas, Uleila del Campo, Gérgal, Santa Fe de Mondújar, Nacimiento, Alboloduy, Rioja, Gádor, Petxina, Benahadux i Viator.

Durant les etapes, els participants passaran per escenaris espectaculars, com el Parc Natural de Cap de Gata-Níjar, serra Alhamilla, el desert de Tavernes, el Paratge Natural Karst en Yesos de Sorbas o la base militar de Viator, en homenatge al centenari de la Legión.

Seran dos etapes en línia i tres en bucle, amb Almeria i Tavernas com a punts de sortida i arribada de les 5 etapes. Una única jornada de més de 100 quilòmetres amb dos etapes muntanyoses i el característic terreny de la zona, àrid i amb les conegudes rambles pedregoses.  l Parc Temàtic Oasys Mini Hollywood serà el centre neuràlgic de la Titan Desert 2020, on els bikers passaran la major part de les etapes

 

Miguel Indurain, participant il·lustre

En les catorze edicions disputades, la Titan Desert ha tingut participants de prestigi, com Melcior Mauri, Abraham Olano, Purito Rodríguez, Roberto Heras, Claudio Chiappucci, Laurent Jalabert, Sylvain Chavanel, Oscar Pereiro i Cadel Evans, i en la del 2020, destaca la presència de Josep Betalú, dominador de les últimes edicions. Repetixen el francès Sylvain Chavanel, Melcior Mauri, però sobretot destaca en l’edició amb participants de major prestigi entre els 400 inscrits, el debut del càntabre, Sergio Mantecón, consumat especialista en Mountain Bike, amb una magnífica trajectòria, subcampió d’Europa i participant olímpic, que arriba en plena forma després del ser novè al Mundial de Cross Country Marathon, el passat 25 d’octubre a Sakarya (Turquia). Un altre debut esperat és el del pentacampió del Tour de França, Miguel Indurain, que s’estrenarà als 56 anys, en el nou recorregut on la navegació pot desaparèixer, influint altres elements més tradicionals de proves de MTB.

A priori Mantecón sembla la principal alternativa al domini de Josep Betalú en les quatre últimes edicions, que en esta ocasió tindrà a disposició en l’equip KH-7 Logifrio dos consumats especialistes en BTT com Iván Díaz i Oriol Colomer, que l’ajudaran a buscar la quinta corona, que ningú ha aconseguit en la Titan Desert.

Mantecón i Betalú són els principals favorits al triomf, sense oblidar noms com Roberto Bou, Guillem Muñoz, Moisés Dueñas, Tomàs Misser, Julen Zubero, Milton Ramos, José Márquez, David Arrojo, Melcior Mauri, Haimar Zubeldia, Sylvain Chavanel i Miguel Indurain. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 5

Últimes notícies