IniciCiclismeBTTJosep Betalú ja recuperat torna a l'activitat per superar l'exigent doble repte...

Josep Betalú ja recuperat torna a l’activitat per superar l’exigent doble repte de la VII Gigante de Piedra

Només dos setmanes després de la lesió de clavícula que el van obligar a retirar-se de la Titan Desert, Josep Betalú ja recuperat, va tornar a l’activitat, participant en la Ruta Race, abans anomenada Ruta de los Conquistadores a Costa Rica, on va ocupar una meritòria novena posició. De tornad a Espanya, va competir en la dura i exigent sèptima edició de la Gigante de Piedra, un repte consistent en completar 200 quilòmetres camp a través, amb 6.500 metres de desnivell positiu, en un màxim de 17 hores. Aquest és el repte que van afrontar els mil ciclistes de muntanya que van participar. En el cas de Betalú, va ser doble efectuant dues vegades el recorregut sense descans.

Gigante de Piedra és una prova de bicicleta de muntanya en la modalitat d’Ultramarató. Es tracta d’un autèntic desafiament que combina resistència física. El recorregut és molt dur, una autèntica aventura. Surt de la població d’Alcora, passarà pel terme municipal de Lucena del Cid, travessant el Castell de Villamalefa, Zucaina, pel terme de Villahermosa del Rio, endinsant-se a Terol per passar per Puertomingalvo, i pel terme de Linares de Mora, pujada al Capçal de les Creus amb els seus 1710 m per pista ciclista entre Terol i Castelló, baixada fins a Cortes de Arenoso passant abans per l’embotelladora d’Aigua de Cortes, travessant la pedania de Sant Vicent de Piedrahita, seguint fins a arribar a Ludiente, Figueroles fins a Alcora.

Després de sis edicions posant a prova els bikers més exigents, la prova s’ha convertit en seu dels Campionats d’Espanya de BTT Ultramarató.

El ciclista ampostí va finalitzar en quarta posició, amb un temps de 12h. 21:45′, i un problema mecànic en la roda de darrere, li va impedir poder lluitar pel triomf.

Els tres més ràpids per aquest ordre van ser Llibert Mill amb 11h. 11:18′, seguit de Patxi Plazaola, 11h.36:14′, i Aitor Safont, 11h.44’56”.

Josep Betalú va continuar damunt la bicicleta per completar dues voltes sense interrupció, un total de 400 quilòmetres aproximadament i 14.000 metres de desnivell, que a base de patiment i molt sacrifici, va efectuar en 27 hores i 17 minuts.

Als 44 anys, Josep Betalú continua en forma, i ara tornarà a Costa Rica per participar en diferents proves del calendari americà. El mes d’octubre tornarà a Espanya per prendre part del 7 a l’11, en la Skoda Titan Sèries Almeria, i al desembre ha confirmat la seua participació en la Titan Desert Saudí Aràbia, l’última de les proves Titan World Series 2022, on intentarà repetir el títol aconseguit en el 2019.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 19

Últimes notícies