IniciCiclismeBTTJosep Betalú participa en la Titan Sèries Saudi Arabia de bicicleta de...

Josep Betalú participa en la Titan Sèries Saudi Arabia de bicicleta de muntanya

Josep Betalú està a punt d’iniciar una nova campanya, on intentarà repetir els èxits aconseguits en el 2019. El ciclista ampostí, als seus quaranta-dos anys segueix en un estat impecable de forma, i es troba a punt d’afrontar la temporada amb el nou repte que representa la seva participació en la Titan Sèries Saudi Arabia. Aquesta serà la primera edició d’una prova que neix enmig de molta expectació i amb les inscripcions tancades a causa de l’èxit assegurat de participació. La Titan Sèries Aràbia Saudita, es disputa del 29 gener a l’1 de febrer, i serà la primera cita de l’any dins l’agrupació de competicions. RPM-Mktg, l’empresa organitzadora d’aquests esdeveniments, que forma part del gegant ASO, la mateixa companyia que posa en marxa proves com el Tour de França o el ral·li Dakar. 

El concepte Titan Series és una idea que fa temps que busquen explotar. De fet, no és el primer any que la Titan Desert compta amb una altra prova germana amb la seva imatge. El 2015 i 2016 es va celebrar la Titan Tropic a Cuba, la primera vegada que l’organització de la Titan Desert va expandir la seva fórmula més enllà del Marroc. Aquest concepte d’una sèrie de curses per etapes a escala mundial serà realitat el 2020, amb la disputa també de la Titan Sèries La Paz en Bolívia del 13 al 15 de novembre de 2020, i la de l’Aràbia Saudita que constarà de 344,5 quilòmetres, amb quatre etapes en les quals lògicament el desert és el principal protagonista, travessant paratges impressionants que mai abans han estat creuats amb bicicleta. Els participants s’embarcaran en una aventura humana i esportiva marcada pels campaments instal·lats en paisatges fora del normal, durant un recorregut en el qual preval la resistència a través dels paisatges més increïbles de l’Aràbia Saudita: infinites planes desèrtiques, dunes i muntanyes impressionants.

El recorregut s’iniciarà a la Ciutat de Hail, amb una primera etapa de 97,5 km i amb aproximadament 840 metres de desnivell. La segona serà de 87 km i 1300. La tercera, la més llarga amb 100 km i 800 metres, mentre la quarta i última només tindrà 60 km i uns 800. Els prop de 150 participants, la majoria amb experiència a la Titan desert, s’enfrontaran a una desconeguda primera edició on, al costat de la duresa de desert, s’afegiran les baixes temperatures que es preveuen en aquesta època de l’any, que oscil·len entre els -5 i els 10 graus de màxima.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies