IniciFutbol3ª CatalanaLa Cava retalla la distància amb el lideratge mostrant-se molt resolutiu a...

La Cava retalla la distància amb el lideratge mostrant-se molt resolutiu a Flix (0-2)

La Cava va aprofitar l’ensopegada del líder a l’Ametlla de Mar, per retallar la distància amb el primer classificat a set punts, a una jornada de tancar la primera volta del campionat després de doblegar en un partit renyit a un Flix, que cedia la segona desfeta a casa de tota la temporada i s’ha despenjat dels llocs capdavanters.

Durant el primer temps els riberencs portaven el pes majoritari del joc ofensiu, sobretot filtrant pilotes per banda esquerra de l’atac i els blanc-i-blaus no es trobaven còmodes sobre el terreny de joc. Tot i generar arribades clares, no van poder perforar la porteria de Figo però al conjunt cavero li costava trenar un joc que li permetès trencar aquesta inèrcia tapant molt bé les passades interiors els riberencs. Quan estava a punt d’arribar-se al descans una acció dividida entre Sergi Bel i un rival, va acabar amb el jugador local a terra demanant una possible falta. L’àrbitre no l’assenyalava i en la consecució de l’acció la pilota li arribava a Monforte que marcava el primer gol del partit, davant les reiterades protestes dels de la Ventonella (44′).

A la represa el partit seguia obert i tot i tenir un major control de la situació els caveros, fruit del retoc tàctic introduït al descans, veien com Figo feia una aturada providencial en una rematada des de la frontal en una ocasió claríssima per arribar l’empat. Els riberencs quan més setge ficaven sobre els dominis visitants, fruit d’una recuperació a la zona de mitjos li filtraven una passada a l’esquena de la defensa per Adri Alonso que no perdonava i sentenciava el partit no fallant amb la cita amb el gol en el segon partit que disputava amb el CD la Cava.

Sala de premsa:

L’entrenador local Albert Lizaso es lamentava de “que ens vam merèixer quelcom més en aquest partit. Vam començar molt bé, en ocasions de gol i la veritat és que dominàvem el partit i la desgràcia ens va jugar una mala passada quan a l’últim minut del primer temps en un jugador nostre al terra i la nostra línia defensiva demanant amb els braços aixecats que tiressen la pilota fora, ens vam quedar parats i ells van fer el 0-1. El gol és legal, va ser lletja l’acció, però tenim que acceptar-ho” així de contundent es mostrava el tècnic flixanco que ens comentava que al segon temps “vam sortir al segon temps amb la mateixa tònica. Teniem el partit molt controlat i ells sortien a la contra i l’únic que ens va fer falta és el gol. Vam generar infinitat d’ocasions davant la porta rival, però no arribava, i ells en un error nostre el van saber aprofitar per a sentenciar el duel” sentenciava Lizaso. “Les baixes per la covid-19 ens estan concidionant molt. No vam tindre per aquesta causa al porter Marc Andreu i al centre del camp no teníem jugadors tenint que inventar-nos coses i retocant posicions. No és excusa, però la veritat que ens està mermant molt. I capítol a banda el tema de l’arbitratge, que ens ha xiulat dos partits aquesta temporada a Corbera d’Ebre i aquest partit, on van tornar a haver-hi decisions si més no polèmiques” finalitzava el tècnic riberenc.

Per a Joan Miquel Vilaplana, segon entrenador del CD la Cava, suposava una victòria “de prestigi en un camp molt complicat i davant un rival que no ens va posar les coses gens fàcils en partit molt parell on les individualitats nostres van acabar decidint. Era un partit on els dos equips plantejàvem amb baixes importants, i en el qual qui cometés menys errades s’acabaria enduent el gat a l’aigua com així va ser” ens apuntava Vilaplana que ens comentava que “durant la primera meitat hem intentat portar la iniciativa tot i jugar fora de casa i ens sortia bé arribant al descans en una molt bona acció de Monforte amb avantatge. A partir del gol, vam restructurar l’equip passant a jugar amb dos pivots al centre del camp per a donar ajudes defensives i taponar els extrems d’ells que ens portaven de corcoll durant els primers quaranta-cinc minuts i poder tindre millor la sortida de pilota del darrera. Fruit d’aixó vam poder generar més arribades i ens vam trobar en aquest escenari, nosaltres en més pilota a camp contrari i buscant el gol que matés el partit i ells contratacant amb perill. Amb aquest context vam poder robar la pilota que donava origen al segon temps i que tancava el partit, en una victòria molt treballada” sentenciava Vilaplana.

Podeu veure la classificació després de la catorzena jornada de la lliga, penúltima de la primera volta, de la tercera catalana al grup 1 clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

La Cava tindrà una nova prova de foc aquesta setmana davant una Rapitenca B a l’alça que acumula una ratxa de deu partits sense perdre (des del 23 d’octubre que no cau derrotat precisament a la Ventonella de Flix). Els blanc-i-blaus que volen seguir esgarrapant punts per apropar-se més al líder (set punts els separen ara mateix del capdamunt de la taula) afronten aquest compromís amb l’obligació de no perdonar, més tenint en compte que el Jesús Catalònia haurà jugat dissabte davant el coer de la categoria, l’Olímpic ME, i tindrà l’opció de ficar més pressió als caveros cas de guanyar en el darrer partit de la primera volta del campionat. El partit que serà dirigit pel col·legiat tarragoní Jaume Casas Llevat arrancarà a partir de dos quarts de cinc de la tarda de diumenge.

Per la seva part el Flix afronta el desplaçament al municipal de Gandesa, davant el segon classificat ara mateix de la competició. Els terraltins, que travessen pel millor moment de forma de la temporada després d’haver emparellat amb la ratxa més positiva després d’encadenar quatres victòries consecutives (les mateixes que van assolir en l’arrancada del campionat) semblen haver agafat la velocitat de creuer per donar caça al líder de la categoria, el Catalònia, que ha vist retallada la distància respecte als terraltins a tan sols quatre punts de marge. Els riberencs voldran trencar la inèrcia negativa de les darreres jornades on han encaixat quatre derrotes en els darrers cinc partits disputats. Voldran aprofitar a més, el factor que les tres úniques derrotes de la temporada que han encaixat els gandesans totes tres s’han produït a casa (Roquetenc, Jesús Catalònia i Jesús i Maria). El duel donarà inici a partir de dos quarts de cinc de la tarda de diumenge amb arbitratge a càrrec d’Aitor Casado Margalef de la delegació de les Terres de l’Ebre.