IniciAtletismeRunning SèriesLa desena Cursa Urbana d'Amposta de la Running Sèries supera la participació...

La desena Cursa Urbana d’Amposta de la Running Sèries supera la participació de les anteriors edicions

Un total de 240 participants van prendre part en la 10a Cursa Urbana d’Amposta, que va representar tot un èxit de participació i organitzatiu a càrrec de Montbike. La prova tornava a disputar-se un any i vuit mesos després, retornant l’esport als carrers de la ciutat i fent realitat el lema d’enguany de la Cursa que, després d’aturades i incerteses per la pandèmia, amb “a Amposta, tornaràs a córrer”.

L’aturada d’activitats per la Covid19 no ha afectat la Cursa Urbana d’Amposta, que el 2020 es va organitzar al mes de febrer, just un mes abans del confinament i posteriors mesures contra la Covid19 i enguany, el 2021, ha tornat a l’octubre, amb uns mesos de retard respecte a les dates en què era habitual fer les curses de 5 Km i 10 Km de la capital del Montsià, puntuables al circuit Running Series Terres de l’Ebre.

Les inscripcions va ser molt altes, arribant a un total 240 , 90 a la Cursa de 5 Km i 150 a la de 10 Km, que fins ara, ha estat la cursa amb més participació de les quatre anteriors disputades al Running Series Terres de l’Ebre 2021.

La pluja del dia abans va donar pas a un dia de Cursa esplèndid fins i tot amb un pèl de calor en plena tardor just el dia de la Castanyada. A les 10 del matí des del parc de Xiribecs el tradicional coet donava la sortida als corredors i corredores amb moltes ganes de recórrer els principals carrers de la ciutat tenint com a lloc més emblemàtic del recorregut i esperat per tots com és creuar l’Ebre pel Pont Penjant.

Un parc de Xiribecs amb força públic esperava l’arribada dels participants, el primer dels quals va ser Ivan Docampo amb un temps de 16:03 proclamant-se guanyador dels 5K d’Amposta del 2021, seguit per Ramon Pons amb 17:09 i Arnau Blanch amb 17:44; en dones la guanyadora va ser Ruth Martí, líder actual del Running Sèries, que aturava el crono amb 21:15, la van acompanyar al podi Alexandra Príncep amb 23:21 i Anna Rebull amb 23:31.

El guanyador de la cursa 10K d’Amposta 2021 va ser Llorenç Sales amb un temps de 32:30, seguit a només 8 segons per Lluisma Mas amb 32:38 i amb 34:16 entrava en tercera posició Musa Sowe, líder actual del Running Sèries. En dones la guanyadora va ser la líder actual del Running Sèries, Gemma Colomé amb un temps de 41:37, seguida per Núria Duch amb 44:07 i en tercera posició travessava la meta Gemma Caballé amb 45:14.

Els primers classificats ampostins, que també van rebre el seu trofeu, van ser Marcel Espanya amb 20:08 i Núria Martín amb 26:04 en 5K; i Josep Roda amb 37:33 i Pilar Langarita amb 45:47 en els 10K.