IniciConsells esportiusLa falta de finançament i els endarreriments posen en risc als consells...

La falta de finançament i els endarreriments posen en risc als consells esportius i l’inici dels Jocs Esportius Escolars

El passat dissabte, els 43 Consells Esportius de Catalunya es van reunir en assemblea extraordinària per abordar la preocupant situació de falta de finançament i els endarreriments en els pagaments corresponents a la temporada 2020-2021, 21-22 i 22-23.

Els Consells Esportius, responsables de la gestió i organització de les activitats esportives per a més de 200.000 infants i joves en edat escolar a tot Catalunya, s’enfronten actualment a greus dificultats que poden posar en perill l’inici dels Jocs Esportius 23-24. Els endarreriments en els pagaments dels programes esportius del Consell Català han col·locat als Consells en una situació límit. Amb repercussions directes en la seva capacitat per assumir les despeses necessàries per a l’organització de les competicions i activitats esportives, així com els salaris dels més de 1. 500 tècnics i tècniques.

Aquesta falta de finançament compromet seriosament l’accés i la pràctica de l’esport per part dels infants i joves catalans. Les activitats esportives i les competicions locals, comarcals i territorials no només ofereixen beneficis físics i saludables, sinó que també promouen valors com l’esforç, el treball en equip i la disciplina. Els Consells Esportius de Catalunya reclamem una solució urgent per part del Consell Català de l’Esport i la Generalitat de Catalunya competents per garantir el funcionament continuat de les activitats i evitar danys irreparables que puguin afectar l’inici de la nova temporada esportiva d’aquest setembre.

Al mateix temps son conscients dels reptes financers actuals, però recordem que la inversió en esports per als infants és una inversió de futur que té un impacte positiu en la salut i el benestar de la societat en general.

Els Consells Esportius de Catalunya son entitats dedicades a la promoció i foment de l’esport i l’organització d’activitats esportives per a infants i joves en edat escolar. Amb una àmplia xarxa a tot el territori català, els Consells Esportius juguen un paper fonamental en el foment de l’esport base i la formació integral dels joves esportistes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 43

Últimes notícies