IniciFutbolLa Federació Catalana de Futbol exposa als clubs el seu nou projecte...

La Federació Catalana de Futbol exposa als clubs el seu nou projecte de reestructuració

ESPORTS // La Federació Catalana de Futbol va mantenir una reunió amb una representació transversal de clubs catalans, per exposar-los la proposta de represa de les competicions oficials, a partir del cap de setmana del 9 i 10 de gener en futbol. El president de la FCF, Joan Soteras, el secretari general, Oriol Camacho, i el director general, José Miguel Calle, van encapçalar la trobada telemàtica amb els presidents i presidentes dels equips, a qui han presentat la reestructuració del pla de competició, després de treballar en l’adequació del format de les lligues a les noves circumstàncies.

El plantejament de la FCF preveu la reducció a la meitat de totes les lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalana es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions.
Al seu torn, a la resta de categories es jugarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.

Pel que fa al calendari, en aquelles competicions ja iniciades es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada. Tanmateix, la proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril.

Per la seua banda, les últimes categories del futbol femení i base viuran la seva arrencada els dies 16 i 17 de gener, les mateixes dates previstes per l’inici de la competició del futbol sala, amb l’adaptació del calendari a les noves dates per a les competicions ja iniciades, així com l’arrencada de les lligues no començades. La reestructuració a una única volta, i s’establiran quatre finestres per a la recuperació de partits suspesos.

 

Compensacions econòmiques

En la reunió, a la vegada, el president de la FCF, Joan Soteras, va anunciar als representants dels clubs que, al llarg del transcurs de la temporada, es retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades amb la llicència en actiu. Aquesta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions efectuades a causa de la pandèmia de Covid-19.

Reunions per delegacions 

La Federació Catalana de Futbol ha portat a terme una ronda de contactes amb els clubs de futbol i futbol sala d’arreu del territori, amb noves reunions informatives per delegacions.
En aquestes s’han recollit les aportacions i propostes dels membres dels clubs, que serviran per acabar de perfilar el document final per al retorn a les competicions. Pel que fa a les Terres de l’Ebre, la reunió està prevista per aquest divendres al matí, a partir de les 12:00 hores.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies