IniciFutbolFutbol femeníLa Rapitenca suma la primera victòria amb Noèlia Ontañon a la banqueta

La Rapitenca suma la primera victòria amb Noèlia Ontañon a la banqueta

A la cinquena, va anar la vençuda i va arribar la primera victòria des de que Noèlia Ontañon s’ha fet càrrec de l’equip en substitució de Víctor Borja (al marge del primer partit davant el Tancat que finalment es va retirar i li van donar els tres punts als despatxos), per a una Rapitenca que va veure premiada la seua línia ascendent que havia vingut evidenciant en les darreres jornades i que no havia tingut el premi que mereixien. Les rapitenques sumen així tres punts que li permeten superar a les vilanovines a la classificació i trencar una dinàmica negativa de quatre jornades consecutives sense guanyar en les que tan sols havien sumat un empat. El resultat final és més digne d’un partit de futbol sala que de futbol, però les rapitenques han pogut resoldre el duel maquillant el resultat les locals a la recta final.

El partit però s’iniciava amb un gol matiner del Vilanova que als primers compassos aprofitava una internada per banda d’Olalla (que marcaria un ‘hat-trick) que marxava de a seua lateral en velocitat i es presentava sola davant la portera rapitenca a la que superava en una rematada creuada. Tot i això, les rapitenques reaccionaven d’immediat i aconseguien restablir l’empat tan sols dos minuts més tard quan Sorribes en una rematada des de la frontal feia pujar el primer gol de les del Montsià, que a partir de llavors es van fer amb el control autoritari de la situació i abans de la mitja hora de joc semblaven deixar-ho tot vist per sentència amb tres gols més. Judit en una internada per la banda va atzivar un xut imparable pel mateix escaire i li donava la volta al marcador i arran d’un servei de lliure directe Sorribes des de la frontal de l’àrea col·locava l’1-3 al marcador quan tot just s’havia superat el quart d’hora de partit. Les rapitenques es trobaven còmodes i fruit d’aquest domini territorial arribava el quart un minuts abans de la mitja hora de joc, en una acció combinativa per banda que li fitraven cap a Gemma que superava a la portera local. Amb l’1-4 al marcador una petita relaxació de les visitants permetia a les vilanovines enganxar-se al partit aprofitant dos errors en defensa en un mal rebuitg entre la defensa i la portera ebrenca i al darrer minut una pèrdua sobre la sortida defensiva del conjunt mariner provocava que la local Maria la piqués per sobre Jenni i ajustés les diferències abans de marxar als vestidors.

Tot i la incertesa del marcador al descans, les rapitenques es van posar el mono de treball a la represa i ràpidament aprofitant la sortida d’un córner Alba Fischer li tornava a donar dos gols de marge a les de Noèlia Ontañon. Un gol que els tornava a donar la confiança de seguir apretant en atac “conscients de la importància d’aquest partit per afiançar-nos en la part mitja-alta del grup“, destacava l’entrenadora rapitenca. El partit va seguir amb les mateixes directrius fins al refús defensiu de la portera rapitenca en llarg, buscant l’esquena de la defensa local i Martina ho aprofitava per a donar un cop d’efecte definitiu transformant el sisè (71′). Aquest gol, va fer baixar els braços a les del Garraf, que veien com en l’acció immediatament posterior, una acció combinada pel carril central li deixava a Nurieta Callarisa la possibilitat de marcar el setè que pràcticament sentenciava l’enfrontament. Amb el 3-7 al marcador l’entrenadora visitant va permetre’s el luxe, tot i viatjar amb baixes importants a l’equip, de donar minuts a les jugadores de la banqueta, un fet que aprofitaven les locals al tram final. “La victòria crec que es merescuda i premia el treball i l’esforç de les meves jugadores que al final han pogut celebrar una alegria que crec que ens reforça en el camí que veníem portant últimament i no trobàvem la tecla per aconseguir aquest primer triomf que finalment ha sigut una realitat. Això crec que ens ha de servir d’estímul per mantenir aquesta dinàmica fins al final” ressaltava Ontañon.

CF VILANOVA, 5
UE RAPITENCA, 7

CF Vilanova: Ruth, Emily, Nerea, Maria, Judith, Ana, Olalla, Nahiara, Verònica, Gal·la, Euge. També van jugar: Zaira, Gemma, Noèlia, Paula, Ghizlane.

UE Rapitenca: Jenni, Gemma, Fischer, Sílvia, Nurieta Callarisa, Judit, Sorribes, Paula, Balsebre, Queral, Ainhoa. També van jugar: De Mira, Martina.

Gols: 1-0, Olalla (5′); 1-1, Sorribes (7′); 1-2, Judit (13′); 1-3, Sorribes (16′); 1-4, Gemma (30′); 2-4, Euge (37′); 3-4, Maria (44′); 3-5, Fischer (47′); 3-6, Martina (71′); 3-7, Nurieta Callarisa (73′); 4-7, Olalla (88′); 5-7, Olalla (90’+2′).

Àrbitre, Sr. Julian Haro Torrijos de la delegació del Penedés-Garraf. Va amonestar a la visitant De Mira (89′).

Podeu veure la classificació actualitzada després de la vint-i-dosena jornada de lliga al grup 1 de segona divisió femenina clicant a la imatge immediatament inferior: