IniciPoliesportiuL'Ajuntament d'Amposta internalitza la plantilla de la piscina municipal després de tres...

L’Ajuntament d’Amposta internalitza la plantilla de la piscina municipal després de tres anys de negociacions

L’Ajuntament d’Amposta i els representants dels treballadors han signat l’acord que culmina la internalització de la plantilla de la piscina municipal després de tres anys de negociacions. D’entrada, deu treballadors de l’equipament –socorristes, monitors i administració- s’integren a la nova empresa pública de serveis municipals, que ja gestiona àmbits com la neteja d’edificis. El consistori està tramitant també el concurs per incorporar-ne sis més: recepcionistes i tres nous monitors. En l’acte de signatura amb els representants dels treballadors, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que l’acord permetrà millorar el servei públic i, al mateix temps, les condicions de la plantilla.

La piscina, que incorpora també el gimnàs municipal, va funcionar de forma externalitzada fins l’any 2018. La constructora Clece va ser l’última empresa que va fer-se’n càrrec. Durant aquest període, el consistori va haver de fer front a nombrosos problemes de gestió en la prestació del servei públic i un profund malestar entre la plantilla per la situació d’inestabilitat generada.

Tot plegat va portar el govern municipal a internalitzar, recuperar la gestió de l’equipament l’any 2018. En aquell moment, però, el consistori va haver de subrogar directament el personal a l’espera de posar en marxa una empresa pública de serveis municipals. Finalment operativa des de 2019, les negociacions a partir d’aquell moment per integrar els treballadors han culminat amb la signatura de l’acord aquest dimarts.

L’alcalde ha recordat que la piscina corria el perill, com molts altres equipaments a les Terres de l’Ebre, d’acabar abandonat fruit dels problemes de gestió de les empreses adjudicatàries. Considera que la internalització del servei, en la línia del que ja es va aplicar a l’Hospital Comarcal o la residència de gent gran, permet mantenir “el criteri de servei públic” al mateix temps que “garantir les condicions laborals dels treballadors“. “És un acord que beneficia tothom“, ha resumit.

El camí, segons el regidor d’Esports, Marc Fornós, ha estat “llarg i complicat“. Subratlla que l’empresa pública era la “millor opció” de cara no només a garantir el futur dels treballadors sinó millorar el servei. Al mateix, temps, però, calia “no posar en risc” la viabilitat de l’empresa pública. Actualment, l’empresa pública ocupa més d’una seixantena de persones i té un pressupost anual al voltant d’un milió d’euros. Fornós ha detallat, a més, que l’acord permetrà ara “millorar les condicions“, reorganitzant les activitats i cursos, a més de dotar d’inversió en “material i estructures“.

Per la seva banda, la representant dels treballadors i integrant del comitè d’empresa, Míriam Estorach, ha celebrat el contingut d’un acord que “beneficia molt” la plantilla. “Estàvem contractats per empreses privades, amb un conveni una mica just. Ara hem millorat salaris, els contractes de molts treballadors que tenien molt poca jornada també han millorat. Sobretot les preparacions de classes a casa. Això el conveni no ho contemplava i ho hem millorat molt“, ha tancat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 35

Últimes notícies