IniciFutbol2ª CatalanaL'Aldeana acaba indignada amb l'arbitratge i cedeix la primera derrota davant l'Ampolla...

L’Aldeana acaba indignada amb l’arbitratge i cedeix la primera derrota davant l’Ampolla (2-0)

Tota la fortuna que no va tenir el passat cap de setmana davant l’Ulldecona, quan va cedir en temps de descompte l’empat, li va somriure aquesta setmana a l’Ampolla davant un Aldeana que va perdonar en excés durant la primera meitat del partit i que va acabar molt molest amb l’arbitratge. Estavellaven una rematada al travesser quan Cano tenia tota la porteria per a ell per a avançar als de la Unió al marcador. Un penal, amb una càrrega prèvia de Carles sobre Marc Sabaté (que veia la segona targeta groga i els deixava en inferioritat la resta del partit) que canviava el partit i un gran gol de falta de Raúl Garcia a l’afegit, li va donar els tres punts i la primera victòria del campionat als de Mario Javaloyes, que sumen dos setmanes consecutives i es refan de l’ensopegada inicial davant l’Ebre Escola (4-0).

El fins ara líder de la classificació, el conjunt de Ferran Simó, iniciava millor el partit i en una internada de Nacho per l’esquerra que centrava i no trobava rematador, donaven el primer avís davant el marc defensat per Ramón, que es convertiria en un dels destacats de la confrontació amb aturades de molt mèrit durant el transcurs del partit. Pocs minuts després, novament per l’esquerra de l’atac, la combinació entre Nacho i Badia li permetia al veterà migcampista a connectar una dura rematada que repelia al costat del pal dret el porter de l’Ampolla. Dos accions consecutives de Nacho i Marc Sabaté pel carril esquerre, eren de nou abortades per un Ramón que començava a mostrar la seva inspiració. Seguia l’assetjament dels de Simó, que van tornar a gaudir d’una nova ocasió en una falta lateral tancada de Badia que buscava el segon pal, i Ivan Páez a boca de gol no arribava a connectar la rematada que es perdia fregant el pal. Donaven la rèplica els locals, en l’única ocasió que disposaven fins al descans, en una centrada des de l’esquerra que Carles, arribant un pél forçat, rematava de cap sobre la frontal de la petita, i la pilota marxava al costat del pal esquerre. Després d’aquesta opció arribava l’acció clau del partit. Centrada des de la dreta que li arribava a Cano a l’interior de la petita, i quan tot ho tenia a favor per fer el 0-1, la pilota li marxava un pel alta i la repelia el travesser, amb el porter Ramon batut a terra. Acte seguit, la primera gran aturada de la tarda. A la sortida d’un córner, li arribava a la frontal a Xavi Anell, i la rematada que buscava l’escaire, va trobar la intervenció acrobàtica del porter ampollero. Amb la sensació d’haver dixat vius als locals, l’Aldeana marxava al descans amb una sensació agredolça amb l’empat a 0 inamobible.

La segona part, arrancava amb una nova intervenció de Ramon que volava per evitar el gol de Cano de nou, que arrancant des de l’esquerra es perfilava i connectava una rematada des de la frontal que buscava l’escaire dret de la porta local. Les ocasions costaven a arribar en un partit que s’anivellava fins a la jugada clau del partit. Pilota que li arribava a David Ramírez a l’esquerra, que de primeres filtrava cap a l’entrada de Carles que en la pugna amb Marc Sabaté, acabava assenyalant-se un penal molt discutit i protestat pels visitants, que demanaven que havia existit una empenta prèvia del davanter sobre el defensor (les imatges adjuntes, ho poden esclarir). El cert, és que s’assenyalava penal i li costava l’expulsió al defensor visitant. Carles, s’encarregava d’executar la pena màxima, que sacava a l’esquerra del porter i convertia en el primer gol del partit. Malgrat la inferioritat, la reacció aldeana va arribar d’immediat però es tornaven a trobar amb el mur infranquejable de Ramon, que després de la sortida d’una falta a la línia de mitjos, la pilota li caia a Ivan Páez que connectava una volea al primer pal, que podia refusar el porter ampollero a córner. El partit en aquesta fase es va trencar més a les dues àrees i van disposar d’ocasions per a marcar tots dos. Era el torn de l’Ampolla, en una pilota que li arribava a Arnau Bertomeu a la part dreta de l’àrea i des d’allí connectava una vaselina que tocava al travesser i es perdia fora de porta. Minuts més tard, era Enric Salas qui en una passada en llarg des de porteria, trencava el fora de joc, i es quedava sol davant Sergio Auré picant-li per sobre i Didac acabava refusant el perill sobre la mateixa línia de gol. Al temps de prolongació, l’Ampolla dictava la sentència arran d’una clara falta a la frontal, que sacava Raul Garcia, que de forma magistral allotjava al mateix escaire esquerre de la porta aldeana i li donava la primera victòria del campionat als roig-i-negres.

Podeu veure el resum del partit a partir del minut 59:41, al programa Minut 91 de Canal Terres de l’Ebre:

Sala de premsa:

Mario Javaloyes, tècnic local, declarava després del partit que “sabíem que era un partit complicat davant un gran equip al que teníem que igualar amb intensitat i sobretot s’ha vist un partit interessant. Hem intentat proposar, hem intentat tenir protagonisme en pilota, però ells han tingut dos o tres situacions molt clares als primers quaranta-cinc minuts ens haguéssin pogut marcar i complicar-nos la situació. Nosaltres, malgrat tot, hem creat una clara ocasió de Carles que ha marxat fora per molt poc. Però natros hem estat ben plantats defensivament i en atac hem aportat coses” ens deia Javaloyes de la primera meitat. “A la segona part, crec que hem tirat les línies més avant i hem intentat anar a pel partit modificant el sistema i el gol crec que ve d’unes mans molt clares, i ens hem avançat. Arran d’això, crec que ells ens han pressionat més i amb els espais a les esquenes vam generar bastantes ocasions per a matar el partit, una de les més clares en una rematada d’Arnau al travesser. Finalment hem trobat el fruit a la insistència, amb el gran gol de Raul de falta que ens ha permés decantar el partit. Contents, perquè guanyar el partit enfront l’Aldeana que visitava el nostre estadi havent guanyat els sis punts fins ara, i que ens reforça anímicament de cara a una lliga que serà dura i competitiva” sentenciava l’entrenador ampollero.

Ferran Simó, tècnic aldeà, es mostrava molt dolgut en l’arbitratge “crec que fins l’expulsió i el penal, que veient les imatges per televisió es pot veure que no ho és, hem estat infinitament superiors al nostre rival. Crec que hem generat fins a set o vuit ocasions molt clares per a marcar, i avui era un d’aquells típics dies que podíem estar jugant noranta minuts més i no haguèssim marcat. Crec que hem fet un partit impecable, menys l’encert en els metres finals. En definitiva, un partit per a aprendre, per a seguir en el que estem fent, perquè crec sincerament que està molt bé i seguir creixent” ens afirmava el tècnic aldeà visiblement enfadat. “És una autèntica llàstima, perquè és un partit per a treure’l i si haguèssim pogut fer el primer crec que haguèssim pogut aconseguir una golejada, però no era el dia. Te’n vas en cara de tonto, perdent el partit 2-0, i amb unes sensacions agredolces. Crec que vam fer un gran treball i esforç i no vam ser efectius a les àrees. El futbol ja ho té, que si perdones ho acabes pagant i així va ser” reblava l’entrenador aldeà.

CF L’AMPOLLA, 2
UE ALDEANA, 0

CF l’Ampolla: Ramón, Lluís (Arnau Bertomeu, 64’), Jordi Tomàs, Raúl Garcia, Joel, Enric Salas (Dani Casas, 89’), Duran, Gerard (David Ramírez, 45’), Ferran Luís, Jusi, Carles (Erik Garrido, 83′).

UE Aldeana: Sergio Auré, Marc Sabaté, Páez, Barry, Eric Múria (Marc Batalla, 64′), Xavi Anell, Nacho (Xavi Tena, 45’), David Cano (Aleix Salvadó, 58’), Meca (Jesús, 64’) (Felip, 76’), Didac, Badia.

Àrbitre: Pau Camara Tolós, amb Emanuel Vlasceanu i Sergi Escola Sancho, del comitè tècnic arbitral tarragoní. Amonestacions per a Enric Salas (38’), Raúl Garcia (75’) i Arnau Bertomeu (89’) del CF l’Ampolla i per a Marc Sabaté (2) (70’), Barry (82’) i Felip (89’) de la UE Aldeana.

Gols: 1-0, Carles (p) (71’); 2-0, Raúl Garcia (90’+3’).

Podeu veure la classificació després de la tercera jornada de lliga al subgrup 6A de la segona catalana, clicant la imatge inferior: