IniciFutbolFutbol femeníL'Aldeana femení manté les aspiracions d'ascens

L’Aldeana femení manté les aspiracions d’ascens

Tot i haver debutat enguany a la categoria de segona divisió femenina, la UE Aldeana segueix completant una temporada espectacular distanciats a tan sols cinc punts respecte al líder i amb un partit menys disputat, tenint en compte que ja han descansat les noies entrenades per Agustí Martí ‘Garcho’ que d’aquí a tres jornades rebran a les lleidatanes a l’estadi municipal de la Unió en un duel que pot marcar el futur de les del Baix Ebre per optar a la primera posició. Diumenge es van desfer sense excessius problemes del Tàrraco a domicili en un partit que van encaminar abans dels vint minuts, fruit de dos gols d’Anna Escribano i Sílvia Maicas que establien el resultat que a la postre resultaria definitiu i que encadena cinc victòries de forma consecutiva i vuit jornades invictes des de la derrota precísament davant el Terres de Lleida, únic equip que ha aconseguit derrotar-les a la lliga després de setze jornades en les que han cedit dos empats. La resta han estat victòries per afiançar-se a la part capdavantera de la classificació a tan sols un punt respecte al Calafell, segon classificat (33), i afiançant-se com a la segona davantera més golejadora amb 43 gols distanciades a tan sols set de l’equip màxim realitzador, l’equip de la Terra Ferma (50).

Vam intentar en tot moment practicar un bon futbol i per les dimensions i el terreny de joc ens va costar poder desplegar el joc al que estem acostumades al nostre estadi. Ja ho sabíem, que ens costaria. Però vam tindre la fortuna de poder marcar molt aviat arran d’una centrada a l’àrea que el rebuitg va afavorir a Anna Escribano que definia a la perfecció amb una rematada des de la frontal ajustada al pal, en una de les primeres arribades a l’àrea als set minuts” ens comentava Garcho que afegia que “a la sortida d’un córner un gol olímpic de Sílvia Maicas, ens donava la tranquil·litat necessària per afrontar la resta del partit amb relativa calma, tot i que encara restaven setanta minuts per davant” apuntava el tècnic aldeà. Va ser un partit, que al marge dels gols, es caracteritzava per un joc directe cap a les àrees que van saber controlar en tot moment les aldeanes molt concentrades en no rebre un gol que ajustés la diferiència que van poder adquirir als primers compassos, arribant-se a l’equador del matx amb els 0-2 favorable.

A la represa, el Tàrraco va arriscar més avançant les línies cercant el gol que li permetés ajustar distàncies. Davant aquest fet, les aldeanes molt ben plantades sobre el terreny de joc van gaudir de tres o quatre situacions molt clares, trobant molts més espais a les esquenes de la defensa, per haver fet el tercer gol que ja hagués tancat el partit. Al final, tres punts molt treballats que les mantenen en la lluita.

FC TÀRRACO, 0
UE ALDEANA, 2

FC Tàrraco: Nerea, Laia, Mireia, Anana, Nídia, Emma, Marta, Brenda, Nayara, Marina, Laura. També van jugar: Alba, Natàlia.

UE Aldeana: Mendi, Ainhoa, Naomi, Alícia, Paula Adell, Núria, Sílvia Maicas, Paula Marqués, Júlia, Anna Escribano, Raquel Santamaria. També van jugar: Cris, Mar (ps), Eva, Joana, Andrea Simón, Patri, Sara, Julene.

Àrbitre: Ivette Marie Estarlich Múria, del comitè tècnic arbitral de Tarragona. No va amonestar a cap jugadora dels dos equips.

Gols: 0-1, Anna Escribano (7′); 0-2, Sílvia Maicas (21′).

La classificació al grup 2 de la lliga femenina provincial, després de disputar-se la setzena jornada del campionat de lliga, queda com podeu veure a la imatge inferior: