IniciFutbol3ª CatalanaL'Ametlla trenca la imbatibilitat del líder Catalònia (4-3)

L’Ametlla trenca la imbatibilitat del líder Catalònia (4-3)

A la catorzena ha anat la vençuda. A la penúltima jornada de la primera volta arribava la primera desfeta de l’actual líder de la categoria, el Jesús Catalònia davant un Ametlla de Mar efectiu, que va tenir un alt índex d’aprofitament de les seves accions ofensives.

Sorprenia d’entrada el conjunt local, que gaudia d’una apromixació de Rullo per la dreta de l’atac que des de la frontal petava al travesser als primers compassos de partit. En la següent acció ofensiva arribava el gol que trencava la igualtat al marcador, precedida de polèmica. En un servei de banda davant la banqueta visitant s’originava l’acció en que Luis Garcia controlava l’acció d’esquena davant Cosido, rebotant-li l’acció a la mà. L’àrbitre no ho va apreciar i donava consecució a l’acció que acabava amb la pilota filtrada per a Jordi Callau que feia un gran gol des del lateral de l’àrea esquerre (11′). El jesusenc Leandro minuts després provava fortuna des de la frontal trobant la bona intervenció del porter local Nelson que evitava el gol. Ho seguia intentant el conjunt de Pau Alegria, que reclamava un penal per mans de Gerard en una centrada de Cristian Arasa. Quatre minuts després una pèrdua a la línia de mitjos propiciava el contracop de Luís Garcia on agafava avançat al porter i el superava amb un xut des de tres quarts de camp que entreva ajustat al pal fent pujar el 2-0 al marcador. Ho va seguir intentat el Catalònia, però no era el seu dia. Leandro va provar fortuna des de la frontal en una rematada ajustada al pal que no podia sorprendre a Nelson. Però de nou eren letals a la contra els locals, que per l’esquerra van tornar a sorprendre quan Callau trencava al seu defensor i des del lateral de l’àrea connectava un potent rematada que superava per baix les cames al porter jesusenc establint el 3-0 amb que es marxava al descans (38′).

Arran d’una falta penjada des de la línia de mitjos Lluís Espinach se n’aprofitava de la sortida en fals del porter local i semblava enganxar al partit als verd-i-blancs a l’inici de la represa (54′). Va buscar amb insistència el 3-2 que ajustés el marcador però el gol no arribava i va ser a les acaballes del duel (després de reclamar dos possibles penals a l’àrea jesusenca, el segon molt clar de Pellisa sobre Luís Garcia) quan precisament Luís Garcia es treia del barret un volea creuada que superava al porter jesusenc des de l’interior de l’àrea que ficava el 4-1 en pràcticament la primera arribada clara dels caleros a la represa (85′). Semblava el partit finiquitat. Però els de Pau Alegria van apel·lar a l’orgull i aprofitant el prolongat temps de descompte que es va afegir Cristian afavorit per una rematada a boca de canó que tocava a les cames de Gerard i acabava introduïnt-se dins la pròpia porteria. Quan passaven cinc minuts del temps un penal per mans de Xavi Callau, que li representava la segona groga al jugador calero, li representava a Aleix ajustar les diferències al marcadar amb el 4-3. I prop va estar de culminar la proesa, quan passaven 10 minuts d’afegit Gordo li feia l’assistència cap a Aleix que rematava des de l’interior de l’àrea un globus on Nelson feia l’aturada del partit, desviant l’esfèric a córner.

Podeu veure el reportatge d’aquest partit al programa Minut 91 de Canal Terres de l’Ebre a partir de l’1:22:43:

Sala de premsa:

Per a Xavi Subirats tècnic calero el “partit va estar supercompetit. Crec que hem demostrat perquè som dos grans equips, el Catalònia té grans jugadors i saben al que juguen i el que fan en tot moment, però nosaltres els hem sabut contrarestar pràcticament fins al final i hem exhibit una eficàcia que ens va fer falta davant l’Alcanar en el passat partit a casa. Hem sortit molt concentrats i les dues primeres que hem tingut han estat gol. Això ens ha donat un plus de confiança. La cosa se’ns ha posat de cara molt ràpid i el plantejament que havíem preparat ens ha sortit a la perfecció” ens apuntava el tècnic calero que al segon temps analitzava que “hem sortit a intentar controlar el partit, tenint en compte que el Catalònia arriscaria buscant el gol que els permetés enganxar-se al partit i fruit del temps de descompte prolongat que ha afegit l’àrbitre el partit se’ns ha complicat amb el 4-3 i fent una aturada providencial el nostre porter que ha evitat l’empat. Un resultat que ens dóna moltes ales i que ve a reforçar el bon treball que anem realitzant les darreres setmanes amb set jornades consecutives invictes” sentenciava Subirats.

L’entrenador jesusenc Pau Alegria es lamentava d’aquesta primera derrota a la lliga però feia una lectura positiva del treball del seu equip “per a mi la victòria de l’Ametlla no ha estat justa. Han estat molt efectius. Ens han rematat quatre vegades i ens han fet quatre gols. No vam tindre la fortuna que havíem tingut en les anteriors jornades. Nosaltres en molt poc generàvem perill però no vam estar encertats en la definició. En dues ocasions molt aviat se’ns va posar el partit coll amunt, la primera molt condicionada perquè hi havia unes mans molt clares al mig del camp que el jugador controla la pilota i obre a la banda i el segon gol precedit per un greu error defensiu nostre que ens van fer anar a remolc durant la resta del partit. A partir d’aquí ens vam abocar a la recerca del gol que ajustés el marcador i a la contra ens feien el tercer abans del descans” ens comentava Alegria que afegia que “vam canviar el sistema al descans, que ens va sortir bé perquè aviat retallàvem les diferències i ens donava un alè d’esperança. Però en una nova transició ofensiva dels locals arribava el quart gol. Amb el 4-1 estic molt orgullós del treball del meu equip que va continuar insistint i fruit de dues accions al 90′ i 95′ arribàvem a escurçar les diferències, durant una prolongació que va donar l’àrbitre de deu minuts que baix des del meu punt de vista vaig trobar molt encertada perquè durant la segona part es va perdre molt de temps i encara no entenc com va perdonar Aleix l’opció de l’empat pràcticament al minut 100, que el seu porter va fer una aturada antològica” apuntava el tècnic verd-i-blanc. “Alguna vegada havia d’arribar la primera derrota, però orgullós del meu equip que tot i no estar bé, va tindre la capacitat de reacció i sacrifici que prop va estar de significar un empat èpic. Tot i això, ha arribat aquesta desfeta a la penúltima jornada d’acabar la primera volta, però contentíssim per l’actitud i per la cara que hem donat sobretot a la segona part. Ara hem de tornar a ressorgir i mirar cap al partit del Móra d’Ebre per a tancar una primera volta històrica a casa on haurem sumat tots els punts possibles si som capaços de sumar de tres contra els riberencs” sentenciava Alegria.

Podeu veure la classificació després de la catorzena jornada de la lliga, penúltima de la primera volta, de la tercera catalana al grup 1 clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

En la darrera jornada de la primera volta del campionat el líder Jesús Catalònia rebrà al coer de la categoria, l’Olímpic ME, que no ha pogut guanyat partit en tots els partits disputats durant el primer tram de competició i ocupa el fanalet vermell a una distància de set punts respecte al tercer classificat per la cua, el Corbera d’Ebre, que marca la permanència a la categoria. Els verd-i-blancs afrontaran aquest compromís amb la intenció de tancar la primera fase del campionat aconseguint un repte històric per als de la Santa Creu, com seria acabar sense cedir ni un sol punt davant l’afició i intentar arrancar la segona fase del campionat ratificant la seva candidatura al títol, que en les darreres jornades s’ha vist retallada a tan sols quatre punts respecte al Gandesa.

Per la seva part l’Ametlla de Mar en clara línia ascendent després convertir-se en el primer equip en derrotar al líder i atravessar per la millor ratxa de la temporada després d’encadenar cinc victòries i dos empats en les darreres set jornades del campionat, intentaran tancar la primera volta mantenint aquesta bona dinàmica al camp del Godall, rival que lluita per la permanència. El partit al municipal godallenc arrancarà a partir de les 16 hores de la tarda de diumenge.