IniciPoliesportiuRemL'ampostí Bienve Front seguirà dirigint la selecció de rem de Xile fins...

L’ampostí Bienve Front seguirà dirigint la selecció de rem de Xile fins a Tòquio 2021

ESPORTS // Bienve Front, com tants tècnics i esportistes, ha vist alterats els seus plans i programació a causa del coronavirus, sobretot en la preparació per la suspensió del preolímpic de Rio de Janeiro.
El tècnic ampostí va arribar a Xile el gener del 2013, contractat per la Federació i ADO Chile, després de molts d’anys de treballar a Banyoles amb els remers de la selecció espanyola. Abans havia dirigit l’any anterior una concentració de tres setmanes per a ajudar a la preparació dels remers de la selecció abans del Sud-americà de Curauma. Va veure qualitat, compromís i il·lusió i va tornar amb la seua esposa per a establir-se de forma permanent.

En esta nova etapa va acceptar el repte de fer-se càrrec de la selecció nacional, amb l’objectiu d’implantar una nova filosofia i mètodes de treball, per a millorar el nivell del rem al país

En esta nova etapa va acceptar el repte de fer-se càrrec de la selecció nacional, amb l’objectiu d’implantar una nova filosofia i mètodes de treball, per a millorar el nivell del rem al país. En els més de 7 anys que porta a Xile, s’ha convertit en tot un referent i ha aconseguit implantar més hores de dedicació i treball als remers xilens d’elit, que es van traduir en una millora tant física com tècnica, i del seu rendiment. Ràpidament es va adaptar als costums i idiosincràsia del país, i els seus mètodes van comportar aviat resultats molt positius, incloent-hi també les categories inferiors.
El seu treball i aportació han estat molt valorats, com ho demostra que l’any passat va rebre el guardó de millor entrenador de l’any, en la gala dels Millors Esportistes de Xile, concedida pel Cercle de Periodistes Esportistes del país.
Ara està esperant que tot torne a la normalitat, en un país també afectat pel coronavirus: “aquí la xifra va superar els 16.000 infectats, 200 morts i 8.600 recuperats, s’han establert quarantenes voluntàries, zones d’alt risc, sobretot a la capital, i també s’han fet cordons sanitaris. Crec que la gent i els mitjans van prendre consciència abans, i els va agafar més preparats, però ara aquí arriba l’hivern i veurem què passa”. Lògicament també seguix l’actualitat del que passa al seu país “al matí sempre llegeixo la premsa espanyola i catalana, i per suposat l’actualitat i tot el que afecta les Terres de l’Ebre”.
Malgrat tot, Bienve no va canviar gaire la dinàmica quant a la seua vida quotidiana: “vaig seguir llevant-me molt aviat, al voltant de les 5.15 hores, hi ha 6 hores de diferència amb Europa, i aprofito per a parlar amb la família, amics i gent del rem. A partir de les 8, fem  entrenament en línia amb 10-12 remers, també aprofito per llegir, fer esport, participar en videoconferències i com molta gent veure pel·lícules”.
Ara, però, ha tornat l’activitat “estàvem preparant els compromisos internacionals, i vam dixar la concentració de Curaua el 27 de març, per a afrontar una situació d’aïllament voluntari, però després de fer unes proves de Covid-19, vam tornar el passat 8 de maig, de fet hem planificat la temporada com si res hagués passat, penso que és necessari no alterar massa la preparació en benefici dels esportistes, en un any que està sent molt atípic”.
Abans de la suspensió del preolímpic de Rio de Janeiro i dels Jocs Olímpics, estava esperançat a tindre presència a Tòquio: Qsincerament, crec que teníem possibilitats d’haver classificat dos embarcacions”. Tot i les suspensions que s’han produït, espera que durant el 2020 encara hi haja competició “per al mes de novembre s’ha programat el Campionat de Xile i al mes de setembre ja sabrem si finalment es disputa al desembre el Sud-americà, segurament es reprendran les competicions i hem d’estar preparats”.
El coronavirus, sobretot per la suspensió dels Jocs Olímpics, ha condicionat els seus plans de futur, ja que en principi, Bienve tenia previst tornar a casa després de Tòquio: “tinc el compromís fins als Jocs Olímpics de Tòquio; per tant, ara s’allarga al juliol del 2021, després veurem el que decideixo, dependrà d’alguns factors com la salut, família, entre d’altres, però la meua il·lusió és tornar i ajudar el meu club del Nàutic Amposta, la veritat és que tinc ganes de tornar a casa meua”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 80

Últimes notícies