IniciFutbol salaL'ampostí Johan Solà supera les primeres proves físiques de la temporada

L’ampostí Johan Solà supera les primeres proves físiques de la temporada

L’àrbitre ampostí de futbol sala Johan Solà de 2a B va superar les proves físiques que es van celebrar aquest diumenge a Cervelló. Així doncs, afrontarà la seva sèptima temporada arbitrant a la divisió de bronze del futbol sala nacional. Enguany formarà parella amb l’àrbitre de la delegació de Lleida, Juan José Calvo Mingot, tenint en compte que a la seua parella habitual, David Brull, l’han descendit a tercera divisió i per tant el deixa com a únic representant de la província i delegació de les Terres de l’Ebre a la màxima categoria on tenim representació.

Un total de 90 àrbitres de 2a Divisió B, 3a Divisió nacional i de la Divisió d’Honor Catalana es van examinar al Pavelló Municipal Xavier Ballber de Cervelló. El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF ha dut a terme aquest diumenge, 24 de juliol de 2022, les primeres proves físiques de la temporada 2022-2023. El Pavelló Municipal Xavier Ballber de Cervelló ha estat l’epicentre de les proves físiques amb un total de 90 àrbitres citats, dels quals, 2 han estat absents. Dels 88 que s’han presentat, 83 han estat aptes i 5 no han arribat als temps mínims o bé, per lesió.

Segons explicava Marcelino Blázquez, Cap del Comitè Tècnic Arbitral de la Federació Catalana de Futbol Sala “hem entés que en lloc de realitzar les primeres proves físiques al setembre com generalment solíem fer, els hem premiat o els hem donat un petit reconeixement ja que hem acabat fa poques setmanes l’actual temporada i estem en període estival que els nostres equips ens sol·liciten per a jugar tornejos i encara estem en òrbita de competició. Possiblement algú s’ha deixat una mica, però han estat casos esporàdics davant que han passat més del 95% dels àrbitres han estat aptes de cara al curs vinent” assegurava Blázquez que afegia que “ha estat una prova pilot. Des del nostre grup de treball enviarem uns petits qüestionaris de valoració i si troben que ho hem de seguir fent al setembre, sense cap problema ho tornarem a implementar” destacava el cap del comitè técnic arbitral.

Les tres proves físiques a les quals van tenir que fer front tots els àrbitres van ser les habituals del ‘Yoyo Test’, amb l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d’una persona que se sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent, realitzant una sèrie de repeticions amb carreres d’anada i tornada de 40 metres, variant la velocitat en progressió ascendent: el ‘5×30’, la qual es basa a mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en una distància específica, similar a la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala; i la prova del ‘Zig Zag’, per tal de mesurar la velocitat mínima en un circuit amb les diferents formes que pot córrer l’àrbitre (frontal, lateral i cap enrere) en una pista de futbol sala.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala convocarà les proves físiques a principis de setembre als àrbitres de Sènior A, Sènior B, Base, Escola, i els de la repesca d’aquestes proves físiques.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 86 = 90

Últimes notícies