IniciCiclismeBTTL'ampostí Josep Betalú finalitza en tercera posició al Repte de Quetzal a...

L’ampostí Josep Betalú finalitza en tercera posició al Repte de Quetzal a Guatemala

Josep Betalú va pujar al tercer esglaó del podi del Repte de Quetzal. En la seua segona participació a la carismàtica prova de Guatemala, el ciclista ampostí va repetir el tercer lloc obtingut el 2021, en aquesta ocasió per darrere del guanyador, el xilè Cristian Bustos (Cerámicas Castelli), que va invertir un temps de 8:26.05, seguit de Keiron Solis (TC-Pedregal), de Costa Rica, a 14.08, mentre Betalú en tercer lloc, finalitzava a 47.52, ocupant la tercera plaça en les dos primeres etapes, i la quarta en la tercera.

El Repte del Quetzal és una prova bicicleta de muntanya per etapes a Guatemala, departament Sololá. L’edició El Repte del Quetzal 2024 va sortir des de Panajachel, Sololá.

Aquesta prova de bicicleta per etapes a Guatemala va sorgir el 2007 i reuneix els millors ciclistes de muntanya, tant nacionals com internacionals, que s’exposen a desafiants trams entre la natura i bells paisatges durant el seu recorregut, que va començar a Panajachel, finalitzant tres dies després a Antigua Guatemala. Van ser quatre etapes, la primera de 49 quilòmetres amb sortida i arribada a Penajachel de 1.900 metres de desnivell. La segona de Penajachel per a arribar a Antigua de 95 quilòmetres i 2650 metres d’ascens.

La tercera fracció va ser una etapa curta de 20 quilòmetres a Antigua Hills, amb 1090 d’ascens acumulat, i la quarta i última de 27 quilòmetres va finalitzar a Carmona Trails amb 120 metres d’ascens.