IniciFutbolL’Assemblea de l'FCF aprova tots els canvis al plà de competició i...

L’Assemblea de l’FCF aprova tots els canvis al plà de competició i al reglament general

Els clubs del futbol català aproven amb majoria absoluta el nou pla de competició 2022-2023 i les modificacions reglamentàries proposades en l’Assemblea General Ordinària celebrada a Blanes.

L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol ha donat un ampli suport aquest dilluns al nou pla de competició presentat pel president Joan Soteras i la seva Junta Directiva. Amb un total de 218 assembleistes, la pista principal de la Ciutat Esportiva de Blanes, a les comarques gironines, ha acollit la reunió anual del futbol i el futbol sala català.

L’acte s’ha iniciat amb un vídeo en record a totes les persones relacionades amb el futbol i futbol sala català que han traspassat aquesta temporada 2021-2022. Seguidament, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha donat la benvinguda a tots els presents i ha dit que “veure més de 200 representants del futbol català a Blanes és una mostra important per al territori per sumar esforços. Vull posar de manifest el gran esforç que fa la Federació per tot el futbol base i futbol femení. La igualtat entre homes i dones és una assignatura que tenim pendent. Per això, desitjo que el futbol sigui un esport que transmeti valors al nostre jovent i els hi doni esperances per poder prosperar”.

Finalitzats els parlaments, s’ha donat per començada l’Assemblea General Ordinària amb el primer punt de l’ordre del dia:

1. INFORME DEL PRESIDENT:

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït a l’Ajuntament de Blanes la seva acollida per poder realitzar l’Assemblea General Ordinària 2022, de nou, en aquesta població, després de la celebració de l’Assemblea de la temporada passada també durant el mes de juny. Així mateix, Soteras ha comentat que “estem aquí per cimentar les bases del present i futur del futbol i futbol sala català. Jo i la meva Junta vam adoptar una sèrie de compromisos en sortir reelegits al càrrec el passat mes de maig, i ara és el moment d’iniciar aquest camí amb passos ferms, amb la renovació del pla de competició, per fer-lo més atractiu i portar-lo a les necessitats i format organitzatiu propi del segle XXI. També portem a aprovació la protecció dels clubs petits, garantint la implantació del futbol i el futbol sala al territori, amb mesures per frenar la fuga d’equips i jugadors de base”.

Aquest és un projecte a quatre anys vista, amb canvis i modificacions que s’aniran implementant progressivament. Una de les novetats serà la creació de la Superlliga, de cara la temporada 2023-2024. Això permetrà tenir equips més preparats a l’hora d’assolir la Tercera RFEF. En totes les categories de futbol amateur instaurarem que el campió tingui el premi de l’ascens, i uns play-off d’ascens i permanència perquè hi hagi emoció i objectius en joc fins l’últim partit de lliga. A la vegada, això significarà més ingressos per als clubs. En les edats de formació masculines de futbol introduirem la competició per anys de naixement. D’aquesta forma, igualarem el nivell de la competició i disminuirem la diferència entre equips”, ha explicat el màxim mandatari de l’FCF.

Soteras ha remarcat que “en aquest sentit, ja no parlarem de futbol base, sinó de futbol formatiu, ja que   tindrem la branca competitiva i la branca lúdica. Una, com fins ara, amb la formació com a mitjà de competició per cercar el nivell dels nens i nenes, i amb una sola fase. A més, crearem les lligues lúdiques, sense ascensos ni descensos, amb grups curts i campionats en dues fases per aquells clubs que prefereixin aquesta modalitat per alguns dels seus equips. D’aquesta manera, dotem d’una eina complementària als clubs més petits, adaptant-nos abans de l’exigit als requeriments de la RFEF i de la UEFA”.

El president també s’ha referit als dos projectes insígnia que marcaran les properes temporades. “Volem posar fre a la captació excessiva de jugadors en edats de formació. Més de tres per equip en futbol i de dos en futbol sala formatiu. En aquests casos, es generarà una indemnització a favor del club d’origen de 500 euros per jugador addicional, quan es produeixi entre clubs de diferents localitats”, ha dit Soteras.

L’altre projecte de present i futur de l’FCF “és desenvolupar el Comitè de Futbol i Futbol Sala femení per acompanyar els nostres clubs en el creixement i projecció imparable dels equips de noies. I no ens aturarem aquí, perquè el futbol femení passarà a ser universal. Això vol dir que es permetrà la participació de futbolistes femenines en qualsevol categoria masculina. El topall estava a Cadet i, a partir de l’1 de juliol, incorporem també Juvenil i Amateur. La igualtat no solament es predica, també s’aplica. Així, qualsevol noia que ho desitgi podrà jugar amb un equip de nois, ja sigui als Pirineus, a l’Ebre o a l’Empordà”, ha comentat Joan Soteras.

El president de l’FCF també ha explicat que “no apujarem cap quota federativa durant els pròxims quatre anys. I gràcies a la serietat, contenció i acurada administració del patrimoni de tots, i per la gran tasca de la Comissió Econòmica, continuarem amb les subvencions i bonificacions de TOTS SOM UN EQUIP, #ORGULLOSA i la campanya per als clubs de base. I seguirem cardioprotegint camps i pavellons amb TOTS SOM UN BATEC. A més a més, evitarem duplicitats en les subvencions entre la RFEF i l’FCF, per millorar el seu repartiment, especialment entre aquells clubs que més ho necessiten. I en l’àmbit dels serveis, en aquells casos on encara no disposem d’aquest perfil, potenciarem la figura dels subdelegats per una atenció personalitzada als clubs, en el moment que calgui i on calgui”.

Seguirem sent contundents en les polítiques de lluita contra la violència i la protecció dels més desafavorits, implementant un protocol absolutament pioner en matèria de protecció jurídica dels menors i proves pilot de justícia restaurativa. El seu objectiu serà reeducar i sensibilitzar sobre les conseqüències que tenen determinades actuacions contràries al bon ordre esportiu”, ha recalcat el president de l’FCF.

D’altra banda, Joan Soteras també ha tingut unes paraules per remarcar “l’èxit de les Seleccions Catalanes, que ha estat aclaparador. Ha tornat l’Absoluta, en el partit contra Jamaica, i aviat tindrem la femenina. Enguany, hem de posar en valor les nostres Seleccions de Base, amb els vostres jugadors i jugadores. Som multi campions d’Espanya amb onze copes. En futbol, dos títols de campions. I en futbol sala, sis campionats guanyats i tres subcampionats, arribant a totes les finals. La feina conjunta de tots i totes ens ha permès assolir la màxima esplendor. No hi ha precedents a nivell estatal d’una fita com aquesta. Tenim ADN guanyador, n’estem orgullosos i així ho mostrem”.

Per acabar, el president ha recordat que “comencem quatre anys de canvi i modernització del futbol i futbol sala català. Aquesta és la Junta de la mà estesa i de la línia de treball coherent i sensata. Perquè no volem deixar ningú enrere. I teniu la capacitat de consolidar-nos com un referent a nivell europeu, amb millors competicions, tracte proper amb els clubs, rigor econòmic, i un futbol, ara sí, igual per tothom, per homes i dones”.

A continuació, s’ha emès un vídeo rememorant els millors moments del futbol, futbol sala i futbol platja català de les últimes temporades, així com dels Campionats Nacionals de Seleccions Autonòmiques.

Reconeixement als clubs centenaris

De la mateixa manera que en l’Assemblea dels anys 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021, l’FCF ha fet un petit homenatge a tots els clubs que, a dia d’avui, han celebrat 100 anys de vida. El clubs reconeguts han estat:

CLUBS CENTENARIS
CE AIGUAFREDA U. AT. HORTA
CF ALELLA UE LA JONQUERA
CF ANGULÀRIA D’ANGLESOLA CF LLORET
CF L’ARBOÇ CD MALGRAT
CE ARENYS DE MUNT CE MOIÀ
CF ARGENTONA AT. MONTROIG
CF L’ARMENTERA CF PALLEJÀ
FC ARTÉS PREMIÀ CE
CD BENISSANET CF REDDIS
CE BESALÚ FC SANT PERE PESCADOR
CF CALLÚS UE SANTS
CE ESPOLLA TERRASSA FC
CF GANDESA UE TORROELLA
CF GAVÀ UE VIC
CF XERTA

2. RATIFICACIÓ CÀRRECS PREVISTOS REGLAMENTÀRIAMENT:

A l’Assemblea s’ha ratificat, per 215 vots a favor1 en contra i 1 abstenció, els càrrecs dels vicepresidents Jordi BonetMiquel SellarèsLuis Quiñonero Josep Maria Espasa; del Secretari de Junta, vocal i delegat a Sabadell, Albert Montull; de la tresorera, Montse Altimira; del vocal i delegat al Barcelonès, Rossend Abella; del vocal i delegat a Tarragona, José Cosano; del vocal i delegat a Terres de l’Ebre, Miquel Piñol; del vocal i delegat a l’Anoia, Francesc Borrega; del vocal i delegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; del vocal i delegat al Baix Llobregat, Manuel Martín; del vocal i delegat a Osona, Pere Alsina; del vocal i delegat al Penedès-Garraf, Jaume Plaza; del vocal i delegat a Terrassa, Jacobo Domènech; i del vocal i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez.

3. INFORME DE LES ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2021-2022:

En aquest apartat s’ha fet un repàs a les activitats dels Comitès Tècnics de la Federació Catalana de Futbol. La memòria resum de la temporada 2021-2022 ha estat aprovada per 216 vots a favor0 en contra 1 abstenció.

4.1 EXERCICI ECONÒMIC i 4.2 PRESSUPOST:

El Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho, ha presentat l’informe d’auditoria dels comptes anuals, del tancament dels comptes, i del balanç i compte de resultats tancat el 31.12.2021.

L’exercici econòmic tancat el 31 de desembre del 2021, amb un superàvit d’1.482.226,30 euros; i el pressupost del 2023 de 26.968.500,00 euros han estat sotmesos a votació i han estat aprovats per 209 vots a favor2 en contra i 6 abstencions. A continuació s’ha emès un vídeo amb els ajuts econòmics de l’FCF de la temporada 2021-2022.

5. MODIFICACIÓ D’ARTICLES DELS ESTATUTS I DEL REGLAMENT GENERAL DE L’FCF:

El Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho, ha exposat els canvis que es realitzaran en els estatuts i el reglament de cadascun dels articles previstos.

Aquest punt de l’ordre del dia ha estat aprovat per 205 vots a favor4 en contra i 7 abstencions.

6. PLA GENERAL D’ACTUACIÓ:

El vicepresident primer i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet, ha explicat els canvis que es produiran en el Pla de Competició. Tots els plans de competició de Futbol 11, Futbol 7 i Futbol Platja per la temporada 2022-2023, així com els acords presos per la Junta Directiva, han estat aprovats per 204 vots a favor2 en contra 9 abstencions.

7. LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA:

La Lliga Catalana de Futbol Sala és el Comitè de l’FCF que regula la competició i l’organització de les lligues federades de futbol sala de Catalunya. Els acords adoptats a la Convenció de Clubs de Futbol Sala han estat aprovats per 205 vots a favor0 en contra 7 abstencions.

8. INFORME DE LA MUTUALITAT CATALANA DE FUTBOLISTES:

Durant la temporada 2021-2022, la Mútua ha cuidat els 149.6998 mutualistes afiliats. El número de lesions d’enguany ha estat de 15.193, de les quals 1.815 han acabat en una intervenció quirúrgica.

Al centre de referència de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, a la Ronda Sant Pere de Barcelona, s’han fet 17.574 visites mèdiques. Durant el 2021, amb la cobertura de prestacions de la Mutualitat, s’han fet un total de 9.523 proves diagnòstiques. A tot el territori, aquestes lesions han generat un total de 105.573 sessions de rehabilitació.

9. PROPOSTES PRESENTADES PELS ASSEMBLEISTES EN TEMPS I FORMA:

No n’hi ha hagut.

 10. PRECS I PREGUNTES:

En aquest punt, s’han realitzat diverses preguntes referents a qüestions al Pla de Competició, entre d’altres, a les que ha donat resposta el Secretari General de l’FCFOriol Camacho.

Per acabar, el president ha agraït la participació de tots els assistents i els ha animat a seguir treballant pel bé del futbol català amb la mateixa il·lusió i ganes que ho han fet fins ara. A les 21.28 hores, el Secretari General ha donat per acabada l’Assemblea General Ordinària del 2022.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies