IniciFutbolL’assemblea dona un ampli suport al projecte de la Federació Catalana de...

L’assemblea dona un ampli suport al projecte de la Federació Catalana de Futbol

CATALUNYA // L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol ha donat un suport majoritari aquest dijous al projecte per al futbol i futbol sala català presentat pel president Joan Soteras i la seva Junta Directiva. Amb un total de 330 assembleistes, la pista principal de la Ciutat Esportiva de Blanes, a les comarques gironines, ha acollit la reunió anual del futbol i el futbol sala català, sent una de les Assemblees més multitudinàries dels últims anys, i amb àmplies mesures de seguretat sanitàries i distanciament social entre totes les persones.

Els assembleistes han donat llum verda al pla de competició per la pròxima temporada 2020-2021 proposat per part de la Junta Directiva de l’FCF. Com a principal novetat presentarà subgrups distribuïts per proximitat geogràfica i dues fases de competició a Primera i Segona Catalana, amb l’inici de lliga previst a partir del cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, i amb l’aplicació del protocol d’actuació elaborat de forma conjunta amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física per la represa de l’activitat esportiva a Catalunya.

Tanmateix, el nou pla de competició també donarà resposta davant qualsevol circumstància derivada de la nova situació sanitària. D’aquesta manera, preveu la declaració de temporada nul·la en cas de rebrot durant la primera fase, mentre que si la competició es troba en la segona fase, l’ordre de la classificació determinarà els ascensos i descensos.

En la vessant esportiva, els presidents dels clubs del futbol i futbol sala català han ratificat l’acord de la Junta Directiva de la Federació de resolució de les competicions del curs 2019-2020, amb ascensos i no descensos en les categories amateur, i els ascensos derivats de la cobertura de vacants i no descensos en la base.

En el capítol econòmic, el president Joan Soteras ha presentat en públic “l’ajut més gran de la història de l’ens federatiu dirigit a clubs, federats i federades, amb una aportació acordada de més de 6,8M€ amb subvencions i bonificacions en el cost de la Mutualitat, de les quotes federatives, amb el manteniment de les campanyes #ORGULLOSA i TOTS SOM UN EQUIP i la de nova creació per al futbol base masculí, entre d’altres descomptes, per pal·liar la situació derivada de la Covid-19 entre les entitats i futbolistes d’arreu del territori català. Totes aquestes ajudes són possible gràcies al rigor en la gestió econòmica i pel fet d’haver aplicat solucions doloroses, però necessàries per sortir reforçats d’una situació que ha estat crítica”.

A més, els comptes de la Federació també han estat avalats per la gran majoria d’assistents, amb l’aprovació d’un pressupost de cara l’any 2021 de prop de 27M€, i l’anunci d’un superàvit de gairebé 285.000 euros corresponent a l’exercici tancat de 2019.

Al seu torn, l’exposició del pla estratègic 2020-2024 de l’FCF ha estat un altre dels punts forts de la jornada, amb el llançament previst de cara al nou curs de diversos projectes per mantenir la Federació a l’avantguarda de la innovació tecnològica, com ara el pas de l’FCF TV a les Smart TV, l’inici d’una nova competició d’E-Games, i l’entrada en funcionament de la nova eina L’Avantmatx per a tots els federats i federades. Complementaran aquestes accions el programa per cardioprotegir la totalitat dels camps, pavellons i pistes del futbol i futbol sala català, de la mà de la Fundació Catalana de Futbol, la Fundació Leo Messi, la Fundació La Caixa i Cardiosos, així com el nou projecte de sostenibilitat de la Federació.

L’Assemblea 2020

L’acte s’ha iniciat amb un vídeo en record a totes les persones relacionades amb el futbol i futbol sala català que han traspassat aquesta temporada 2019-2020. Seguidament, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha donat la benvinguda a tots els presents i ha felicitat a l’FCF “per fer possible l’acte i gaudir de Blanes. Malgrat les circumstàncies que patim, agraïm moltíssim la col·laboració de tota la Federació i de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física per les ganes de venir a Blanes i fer bé les coses. Em sento molt orgullós per la manera en què l’FCF ha donat compliment al protocol de seguretat. Tant de bo tothom fes les coses com les fa la Federació Catalana de Futbol. Ens hem d’ajudar els uns als altres per sortir d’aquesta situació i que el nostre país torni a la normalitat”.

Després dels parlaments,  s’ha donat per començada l’Assemblea General Ordinària amb el primer punt de l’ordre del dia:

 1. INFORME DEL PRESIDENT:

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït a l’Ajuntament de Blanes la seva acollida per poder realitzar l’Assemblea General Ordinària 2020 en aquesta població “i en aquest magnífic espai, la Ciutat Esportiva”. Així mateix, Soteras també ha tingut un “record profund, emotiu i especial per a totes aquelles persones que ens han deixat al llarg d’aquests mesos. La pandèmia per la Covid-19 ha marcat un abans i un després en les nostres vides i en el nostre futbol”.

En un any excepcional ens trobem davant una de les assemblees més atípiques i complexes des de la fundació de la Federació Catalana de Futbol, l’any 1900. El futbol català no vivia una aturada tan llarga de la competició des de temps de la Guerra Civil. La pandèmia ha canviat la realitat social i, òbviament, també la del futbol català. Des de l’FCF ens hem hagut d’adaptar a les noves circumstàncies, amb un suport majoritari dels clubs afiliats, als quals vull donar-vos les més sinceres gràcies. Les resolucions adoptades, tant en les categories amateurs com en les de base, són per garantir el futur i l’estabilitat del futbol i futbol sala català. Aquesta ha estat l’única premissa per la qual hem guiat les nostres decisions”, ha explicat el màxim mandatari de l’FCF.

Soteras ha remarcat que “l’FCF continua creixent a tots els nivells, amb 159.561 jugadors i jugadores de futbol i futbol sala, i 22.812 entrenadors i entrenadores, els quals sumen un total de 182.373 federats i federades. Això significa un augment de 3.186 llicències en actiu respecte el curs anterior. Aquesta tendència a l’alta també es confirma en el CTA. A Catalunya, per primera vegada, superem els 2.500 col·legiats i col·legiades, concretament, en tenim 2.521”.

El mandatari també s’ha referit als dos projectes insígnia de les últimes temporades. “Com a novetat per al proper curs, TOTS SOM UN EQUIP passarà a aglutinar tot el futbol i futbol sala amateur català,  mentre que #ORGULLOSA, que ha posicionat el nostre futbol femení a l’elit, seguirà incloent tota la base femenina”. Precisament, Soteras ha tingut paraules d’agraïment per la fins ara seleccionadora absoluta femenina, Natàlia Arroyo, i el tècnic de la CatUEFA, Toni Almendros, “per la gran tasca realitzada durant tots els anys que han estat al servei de la Federació”.

Una de les novetats anunciades per a la pròxima campanya és la creació “de la nova FCF TV, en forma de servei OTT, totalment gratuït per a tots els usuaris. Passarem a tenir les retransmissions dels partits de la jornada de les nostres competicions, així com nous programes que anirem desgranant. Tot això sense deixar de banda els mòbils, les tauletes i els ordinadors, on podrem disposar del millor contingut a través del web fcf.tv”, ha dit Soteras.

Per acabar, el president també ha tingut paraules per la Fundació Catalana de Futbol, el CTE i l’Escola d’Entrenadors, i ha volgut “posar en valor el bon servei mèdic que presta la Mutualitat Catalana de Futbolistes als nostres federats en qualsevol situació. Hem posat tot el nostre esforç, juntament amb tots els serveis mèdics, per tenir un servei de qualitat, amb el mateix tracte per una estrella de primera fila que per a un nen que s’acaba d’iniciar al nostre esport. Tornem a tenir una Mutualitat de referència mundial”.

 

2. RATIFICACIÓ CÀRRECS PREVISTOS REGLAMENTÀRIAMENT:

A l’Assemblea s’ha ratificat, per 292 vots a favor, 1 en contra i 6 abstencions, el càrrec del vocal Miquel Piñol. 

3. INFORME DE LES ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2019-2020:

En aquest apartat s’ha fet un repàs a les activitats dels Comitès Tècnics de la Federació Catalana de Futbol. La memòria resum de la temporada 2019-2020 ha estat aprovada per 302 vots a favor, 13 en contra i 8 abstencions.

S’ha visualitzat un vídeo que ha preparat l’FCF amb totes les dades recollides durant un any sobre els diferents ajuts econòmics i subvencions que rebran els clubs catalans la propera temporada xifrats en més de 6,8 milions d’euros; entre d’altres.

 4.1 EXERCICI ECONÒMIC i 4.2 PRESSUPOST:

El responsable d’administració de l’FCF, Lluís Broto, ha presentat l’informe d’auditoria dels comptes anuals, del tancament dels comptes, i del balanç i compte de resultats tancat el 31.12.2019.

L’exercici econòmic tancat el 31 de desembre del 2019, amb un superàvit de 284.693,10 euros; i el pressupost del 2021 de 26.968.500 euros  han estat sotmesos a votació i ha estat aprovats per 253 vots a favor, 31 en contra i 34 abstencions.

5. MODIFICACIÓ D’ARTICLES DELS ESTATUTS I DEL REGLAMENT GENERAL DE L’FCF:

La responsable del Comitè de Competició de l’FCF, Marta Puiggarí, ha exposat els canvis que es realitzaran en els estatuts i el reglament de cadascun dels articles previstos.

Aquest punt de l’ordre del dia, amb la visualització dels nous projectes de l’FCF, ha estat aprovat per 267 vots a favor, 28 en contra i 17 abstencions. 

6. PLA GENERAL D’ACTUACIÓ:

Tots els plans de competició de Futbol 11, Futbol 7 i Futbol Platja per la temporada 2020-2021, així com els acords presos per la Junta Directiva durant la vigència de l’estat d’alarma, han estat aprovats per 242 vots a favor, 30 en contra i 9 abstencions.

7. LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA:

La Lliga Catalana de Futbol Sala és el Comitè de l’FCF que regula la competició i l’organització de les lligues federades de futbol sala de Catalunya. Els acords adoptats a la Convenció de Clubs de Futbol Sala han estat aprovats per 203 vots a favor, 0 en contra i 17 abstencions.

8. INFORME DE LA MUTUALITAT CATALANA DE FUTBOLISTES:

Abans de l’informe de la Mutualitat Catalana de Futbolistes s’ha projectat un vídeo sobre aquest ens. Durant la temporada 2019-2020, la Mútua ha cuidat els 163.766 mutualistes afiliats. El número de lesions d’enguany ha estat de 24.162, de les quals 1.633 han acabat en una intervenció quirúrgica.

Al centre de referència de la Mutualitat Catalana de Futbolistes, a la Ronda Sant Pere de Barcelona, s’han fet 21.785 visites mèdiques. Durant el 2019, amb la cobertura de prestacions de la Mutualitat, s’han fet un total de 9.558 proves diagnòstiques. A tot el territori, aquestes lesions han generat un total de 132.959 sessions de rehabilitació.

9. PROPOSTES PRESENTADES PELS ASSEMBLEISTES EN TEMPS I FORMA:

No n’hi ha hagut.

10. PRECS I PREGUNTES:

En aquest punt, s’han realitzat diverses preguntes referents a qüestions del pla de competició, la normativa i el protocol a seguir davant la Covid-19 per iniciar la lliga amb totes les garanties, entre d’altres, a les que ha donat resposta el Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho. 

Per acabar, el president ha agraït la participació de tots els assistents i els ha animat a seguir treballant pel bé del futbol català amb la mateixa energia i empenta que ho han fet fins ara. A les 22.50 hores, el Secretari General ha donat per acabada l’Assemblea General Ordinària del 2020.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 82

Últimes notícies