La Comissió Gestora de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme ha aprovat el calendari de proves que conformaran les Copes d’Espanya de BTT XCO Cofidis, Descens, Enduro, Marató i Gravel 2025.
Una de les novetats destacades en la Copa d’Espanya de BTT Enduro, es la inclusió en el calendari de la prova de l’EnduBítem, que afrontarà la sèptima edició, després de la seua consolidació i bona organització de les anteriors, i serà la única que es portarà a terme en territori català. Concretament serà la segona del calendari, prevista per al 23 de març.
La competició constarà de cinc proves, dos en terres gallegues, i una a l’Aragó, Castella la Manxa, i Catalunya.
Començarà el mes de març, el 16 la primera prova a Riglos (Osca), per seguir el 23 a Bítem. El mes d’abril també hi ha previstes dos proves, la del 13 a Burela (Lugo), i el 27 a Conca, per finalitzar el 25 de maig a Ares-Mugardos (La Corunya).
Repeteixen de l’edició del 2024, Riglos (Osca), i Ares-Mugardos (La Corunya), que van forma part del calendari juntament amb Moaña (Pontevedra), Puntallana (Santa Cruz de Tenerife), i Arfa (Lleida), que passa el relleu català a Bitem.
Copa d’Espanya BTT Enduro 2025:
- 16 de març / Regne dels Mallos Enduro MTB Race / Riglos (Osca)
- 23 de març / 7è Endubitem / Bitem (Tarragona)
- 13 d’abril / V Enduro Monte Castelo Burela / Burela (Lugo)
- 27 d’abril / VI Enduro MTB Ciutat de Conca / Conca
- 25 de maig / Montefaro Enduro Race 2025 / Ares-Mugardos (La Corunya).
L’EnduBítem (Enduro BTT de Bítem) va néixer l’any 2014, després de 11 anys fent trobades de bicicleta de muntanya al terme municipal. El Club Esportiu Montaspre, organitzador de la prova, va crear la marca EnduBítem i va agafar el relleu a l’AAVV l’Oliva, substituint aquelles trobades per aquesta modalitat de l’Enduro. La prova que només es va deixar de disputar a causa la pandèmia de la Covid, però la prova s’ha consolidat per la seua bona organització, a la Copa de España, única a la província de Tarragona.
L’edició de l’any 2018 va ser puntuable per a l’Open d’Espanya, la primera vegada que s’incloïa una prova catalana al seu calendari.
La participació acostuma a ser molt variada en quan a l’origen del corredors, del sud de França, Andorra, i de totes les Comunitats, essent la més nombrosa Catalunya, seguida de la Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid. I com no, també la gent de les Terres de l’Ebre, que afronten un recorregut espectacular i amb moltes sorpreses tant per participants com per al públic.