IniciFutbolL'esport podrà reobrir les instal·lacions esportives a l'aire lliure amb un aforament...

L’esport podrà reobrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50% a partir de dilluns

ESPORTS // L’esborrany del pla de desescalada que han preparat els departaments de Salut i Interior preveu en una primera fase, que comença el 23 de novembre arreu del país, amb la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50%. Segons el document, al qual ha tingut accés l’ACN i han confirmat fonts del Govern. 

En els esports, les instal·lacions a l’aire lliure reobren al 50%, també les piscines tot i que estiguin en recintes tancats. Es permet la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l’aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones.

Pel que fa a la mobilitat, es manté el tancament perimetral de Catalunya i el municipal de cap de setmana, així com el toc de queda. 

En una segona etapa, un canvi important és el del confinament de cap de setmana que passaria a ser comarcal,  i els gimnasos podrien reobrir al 50%. Es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda.

 

Reunions de persones en fase 3

En una tercera fase, les trobades ja poden ser de 10 persones corresponents a un màxim de dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada. El confinament de cap de setmana passa a funcionar per àrees, sempre que estiguin en la mateixa fase.

L’esport passa a un 70% d’aforament en exterior, mantenint el 50% en l’interior.
 

Els canvis de la quarta fase  

S’elimina el confinament de cap de setmana, però es manté el tancament perimetral de Catalunya i el toc de queda. Es recuperen les competicions esportives.​​​​​​​ El Govern ja va anunciar que la desescalada podria ser asimètrica i aplicar-se a diferents velocitats al territori. La intenció és que el pla es pugui enllestir i presentar el dijous.

El document deixa clar que les quatre etapes del pla de reobertura es reavaluaran territorialment cada 15 dies. En funció dels resultats es decidirà si es continua amb el pla (si l’Rt segueix per sota de 0,9 i els nous ingressos setmanals van a la baixa), si es prorroguen les mesures vigents (si l’Rt està entre 0,9 i 1 i s’estabilitzen els nous ingressos), o bé si es revisen les restriccions aplicades (Rt per sobre d’1 i increment d’ingressos setmanals).

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies