IniciEsportsL’esport torna per fi al carrer

L’esport torna per fi al carrer

Després de les instruccions del Ministeri de Sanitat en una ordre ministerial sobre les condicions en què el món federat i professional podrà tornar a fer esport i activitat física, en una fase inicial, des del 4 de maig, els esportistes ebrencs han pogut tornar a sortir al carrer per a fer les sessions d’entrenament.

 

Més opcions per als DAN

Els esportistes professionals i els que el Consell Superior d’Esports qualifica d’interès nacional, amb la llicència o el certificat d’esportista d’alt nivell (DAN), poden realitzar entrenaments de forma individual, a l’aire lliure, dins dels límits de província on residisquen, i sense limitació de durada i d’horaris, encara que de moment no ho podran fer en instal·lacions esportives, que han de romandre tancades. Podran accedir a espais naturals com el mar, rius o embassaments, i usar els instruments esportius (raquetes, pilota, patins, etc.) i l’equipament necessari.

La distància de seguretat interpersonal serà de dos metres, excepte en el cas de l’ús de les bicicletes, patins o eines similars, que serà de deu metres. Els esportistes que practiquen modalitats d’esport adaptat o paralímpiques podran entrenar-se amb l’acompanyament d’un altre esportista. En este cas, les distàncies de seguretat es reduiran però caldrà que ambdós utilitzen mascareta

Els entrenaments podran comptar amb la presència d’un entrenador, sempre que mantinga les mesures de distanciament social i higiene. Cada federació esportiva emetrà l’acreditació al seu esportista, que podrà ser la llicència o el certificat d’esportista d’alt nivell (DAN). En la modalitat de rem, al CN Amposta, Aina Cid, Núria Puig i Victòria Cid han començat a entrenar a les ordres de David Morales, que indica el procediment utilitzat. “Només surten en embarcació individual. Arriben en mascareta, es netegen les mans, baixen el material i quan estan al mig del riu es treuen la mascareta”. Josep Pla, tècnic del CR Tortosa, indica que començarà aviat a entrenar a Dani Panisello, que torna a l’activitat després de recuperar-se d’una intervenció quirúrgica. Ismael Rifi també ja entrena a Banyoles. El pilot de trial Adam Raga, al seu domicili de Centelles, també pot sortir per fi a entrenar: “tot més o menys ha tornat a la normalitat, al ser esportista d’alt nivell puc entrenar ja tot el dia”. Els germas Prades també poden sortir amb la bicicleta, Edu al seu domicili d’Andorra, i a Benja ja se’l pot veure rodant per Alcanar i la seua rodalia. L’atleta galerenc Llorenç Sales també entrena ja a l’aire lliure per Deltebre, però ha estat bastant crític amb la franja horària que tenen els esportistes en general per a entrenar: “La franja vespertina no sembla del tot apropiada. Fer esport a partir de les 21 hores, sopant tard, pot comportar dificultats per a agafar el son, l’activitat s’ha de fer durant el dia, la nit és per a descansar i dormir”.

 

Mes restrinccions per a la resta

Els esportistes federats no integrats en l’apartat de DAN podran entrenar de forma individual, en espais a l’aire lliure, dos cops al dia (entre les 6 h i les 10 h, i les 20 h i les 23 h) dins del seu terme municipal sense entrenadors ni personal auxiliar, respectant la distància de seguretat interpersonal pertinent. Els entrenaments no es podran fer en instal·lacions esportives, que han de romandre tancades. Els esportistes de clubs de lligues professionals (Primera i Segona Divisió A de futbol, i lliga ACB de bàsquet) podran fer entrenaments bàsics, individual i individualitzat, en els centres d’entrenament dels clubs.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 79

Últimes notícies