IniciFutbolL'FCF dóna a conèixer els avenços en matèria de seguretat i gènere...

L’FCF dóna a conèixer els avenços en matèria de seguretat i gènere al futbol català

L’FCF, els Mossos d’Esquadra i la DGAS incorporen el Departament d’Igualtat i Feminismes a la taula de treball conjunta, per fer un balanç del curs 2022-2023 i planificar noves accions de futur.

La Federació Catalana de Futbol, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i la Direcció General d’Administració de Seguretat (DGAS) han mantingut una nova reunió de coordinació a la seu central de l’FCF, a Barcelona, en la qual també s’ha integrat el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat. La taula de treball compartida entre tots els organismes, i que també compta amb la implicació del Consell Català de l’Esport, ha servit per tractar els avenços en matèria de seguretat i de gènere al futbol i futbol sala català.

En representació de l’FCF, han encapçalat la jornada la directiva Mònica García i el secretari general, Oriol Camacho. Durant la trobada, s’ha realitzat un balanç de l’acció conjunta duta a terme durant la temporada 2022-2023, i la planificació de les noves actuacions de cara el pròxim curs.

Foto: Felipe Mondino (FCF)

Tal com ha explicat el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, el focus s’ha dirigit especialment en l’important “increment dels incidents de públic” registrats al llarg dels últims mesos, en camps i pavellons. En aquest sentit, s’han plantejat una sèrie de propostes per la seva prevenció, amb l’objectiu d’atacar frontalment la violència a la graderia per la seva erradicació.

Alhora, també s’ha celebrat la reactivació ara fa poques setmanes de la Comissió Contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya, una eina transversal per abordar la problemàtica a través de tots els actors implicats. Des de l’FCF, entre d’altres, s’hi han proposat punt de millora com ara la senyalització de tots els recintes esportius amb una cartellera específica de conductes prohibides, o la inhabilitació accessòria per a espectadors reincidents, entre d’altres.

Foto: Felipe Mondino (FCF)

Els protocols de prevenció de la violència sexual

Tanmateix, el secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, ha valorat “molt positivament” la incorporació del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a la taula de treball. “Actualment s’estan redactant diversos protocols de prevenció de la violència sexual, especialment en l’àmbit de l’esport. Aquesta serà una de les temàtiques que introduirem en les jornades de sensibilització amb clubs de femení la propera temporada, aportant els elements de coneixement necessaris, perquè puguin adoptar els mecanismes d’alerta i detecció dintre les seves estructures”, ha ressaltat.

Per part de la Federació Catalana de Futbol, també han participat en la reunió el delegat i secretari al Maresme, Moha El Gaadaoui, i la cap del departament de secretaria, Cristina Nonell. La Policia de la Generaltat-Mossos d’Esquadra ha estat representada pel coordinador general de seguretat en esdeveniments esportius de Catalunya, l’intendent Josep Saumell, el responsable de l’Oficina de l’Esport, el caporal Jordi Garcia, a més de l’agent Toni Sarria.

La Direcció General d’Administració de Seguretat (DGAS) ha comptat amb la participació de la subdirectora general de Seguretat Interior, Encarnació Garcia, acompanyada per les tècniques Mari Pau Martí, Maria Eugènia Franco i Mònica Guanter. Al seu torn, per part del Departament d’Igualtat i Feminismes, han estat presents les membres de la Secretaria d’Igualtats de la Generalitat Olga Batallé i Irene Ruiz.

Foto: Felipe Mondino (FCF)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 28

Últimes notícies