IniciFutbolL’FCF participa en la segona sessió de la comissió contra la violència...

L’FCF participa en la segona sessió de la comissió contra la violència en els espectacles esportius de Catalunya

El passat dilluns 18 es va celebrar la segona reunió de l’any de la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya, a la Sala d’Honor de l’INEFC de Barcelona, en què el secretari general, Oriol Camacho, hi ha assistit representant la Federació Catalana de Futbol.

Camacho va exposar les accions i iniciatives promogudes per l’FCF en els darrers mesos com l’organització de les jornades conjuntes amb els Mossos d’Esquadra de seguretat i sensibilització de prevenció de les violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala catalans celebrades a Sabadell i Premià de Dalt.

El secretari general de l’FCF també va informar de l’enviament a la Subcomissió contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport de dos expedients on els clubs han identificat espectadors que van agredir jugadors, per tal que siguin sancionats administrativament amb la prohibició d’accés a recintes esportius i les corresponents multes. En el mateix àmbit, també s’ha explicat la campanya que s’està preparant amb els Mossos d’Esquadra de prevenció del consum d’alcohol als recintes esportius.

Per acabar la seva intervenció, Oriol Camacho va remarcar la preocupació de l’FCF en els incidents greus de públic als camps de futbol i futbol sala catalans. En el període entre el juliol i desembre del 2022 hi va haver 22 casos, mentre que en el mateix interval de temps d’aquest any hi ha hagut un augment fins a la xifra de 29.

Organismes participants en la Comissió contra la Violència en els Espectacles Esportius

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, va presidir la Comissió en què des de l’executiu català s’ha exposat el nou Protocol d’infants i adolescents davant la violència en l’àmbit esportiu. Altres entitats que hi van participar en la reunió són el Departament d’Interior, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació Catalana de Basquetbol, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), el Col·legi de Periodistes de Catalunya i clubs o associacions esportives més destacades pel nombre de socis i l’aforament de les seves instal·lacions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies