IniciPoliesportiuNatacióL’Ultra Ebre Marathon serà més internacional en el futur

L’Ultra Ebre Marathon serà més internacional en el futur

La consolidada Ultra Ebre tindrà a partir de la pròxima edició un format molt més internacional, al formar part de la Marathon River Swim Series on s’inclouen tres maratons d’aigües obertes a Europa: el Flow des Gabarriers al riu Charente a la regió de Cognac (França), l’UltraEbre (Espanya) i la Thames Marathon (Regne Unit), que atrau regularment fins a 1.000 participants. Els nedadors poden prendre part en cadascun dels esdeveniments, per ser coronats ‘Home o Dona del Riu Marató’. Per classificar-se han de nedar les tres maratons en un període de cinc anys, i tots els que hagin completat una d’aquestes proves el 2022 o el 2023, o que tinguin previst nedar el 2024 són elegibles actualment.

La sèrie Marathon River Swim pretén unir a entusiastes i atletes d’aigües obertes de tot el món en una celebració de la natació de resistència. Les tres proves funcionen com a esdeveniments independents, però amb la passió compartida d’oferir una experiència de natació fluvial segura i inoblidable a tots els participants, amb el teló de fons d’alguns dels rius més pintorescos del món. La tretzena edició de l’Ultra Ebre tindrà lloc el 7 de juliol amb el tradicional recorregut de 30,8 quilòmetres de Tivenys a Amposta, amb el primer trams fins a Bitem, el segon a Tortosa fins arribar a Amposta.

Circuit internacional

La Marathon River Swim Series està establerta per tres maratons d’aigües obertes a Europa: el Flow des Gabarriers (França), l’Ultra Ebre (Espanya) i la Thames Marathon (Regne Unit).

Els nedadors estan convidats a participar en cadascun dels esdeveniments, per ser coronats “Home o Dona del Riu Marató”. Per classificar-se han de nedar les tres maratons en un període de cinc anys. Tots els nedadors que hagin completat una d’aquestes proves el 2022 o el 2023, o que tinguin previst nedar el 2024 són elegibles actualment. Com manifestava a la r evista especialitzada Triathlon Today, Grégory Lécrevisse, organitzador de Le Flow des Gabarriers, la sèrie Marathon River Swim pretén unir a entusiastes i nedadors d’aigües obertes de tot el món en una celebració de la natació de resistència: ”Les tres proves funcionen com a esdeveniments independents, però amb la passió compartida d’oferir una experiència de natació fluvial segura i inoblidable a tots els participants, amb el teló de fons d’alguns dels rius més pintorescos del món“.

Le Flow des Gabarriers ofereix una selecció de dues distàncies, 16 km o 33 km, al riu Charente a la regió de Cognac de França.

L’Ultra Ebre es va crear l’any 2012 i ofereix un recorregut de 30,8 km., al llarg del riu Ebre, i la Marató del Tàmesi, de 13 km., és la més curta de les proves, però també és la més gran, que atrau regularment fins a 1.000 nedadors.

La primera cita de la Sèrie el 2024 és Le Flow des Gabarriers l’1 de juny de 2024, amb l’Ultra Ebre el 6 de juliol i la Marató del Tàmesi l’11 d’agost. La sèrie està a l’espera de coronar la seva primera Marathon River Man o River Woman: actualment hi ha tres nedadors que han completat dues de les tres proves necessàries.

Cada nedador que completi un dels esdeveniments rebrà una insígnia teixida de la Marathon River Swim Series per commemorar la seua participació. Quan s’hagin recollit tres distintius, els nedadors rebran un “obsequi únic” per part dels organitzadors de l’esdeveniment.

En la Ultra Ebre, s’ofereix la possibilitat de competir en la modalitat “single”, individual, o “couple”, en la que dos nedadors aniran acompanyats per un sol caiac i tenen la condició de sortir i arribar plegats, amb una diferència màxima a l’arribada de 30 segons entre els membres de la parella.

Actualment la llista d’inscrits arriba a la xifra de 41, destacant la presència de Sergio Torres guanyador en tres edicions, José Javier Montón i Vicky Font, campions en el 2022, i l’italiana Laura Volpi, primera femenina en els edicions del 2021 i 2023, que forma part del grup d’estrangers provinents d’Itàlia, Suïssa, França, Països Baixos, Dinamarca i Bèlgica.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 55

Últimes notícies