IniciMotorMotociclismeMarc Alcoba i Iker García van debutar al Campionat d'Espanya de Superbike

Marc Alcoba i Iker García van debutar al Campionat d’Espanya de Superbike

Els pilots canareus Marc Alcoba i Iker Garcia van estrenar la seua participació al Campionat d’Espanya de Superbike, que va disputar la seua primera cita de la temporada al Circuit de Jerez Ángel Nieto, amb un cap de setmana exigent amb dos carreres molt treballades.

La primera cursa de la temporada se celebra en aquest mític traçat amb 165 inscritsç arribats de més de 25 països del món. La temporada va començar de la millor manera possible, en un traçat mundialista, amb un temps primaveral i uns equips i pilots lliurats per continuar fent de l’ESBK el millor nacional de velocitat del món.

En la categoria reina de la primera jornada, Marc Alcoba va ocupar la sexta posició a 13.843 del portuguès Ivo Lopes (BMW Easyrace Team), que es va imposar amb 27:24.737, per davant del japonès Naomichi Uramoto (Seg Racing) a 3.004, i el càntabre Roman Ramos (Kawasaki Palmeto) a 3.037.

En la segona jornada, el pilot canareu va finalitzar en sèptima posició, a 38.733 del primer classificat Roman Ramos, que va invertir un temps de 27:20.634, per davant d’Ivo Lopes a 0.376 i Òscar Gutiérrez a 4.648.

Marc Alcoba feia balanç del seu debut aquesta temporada “ha estat un cap de setmana amb dificultats, en el que hem treballat molt tot l’equip, per aconseguir uns meritoris resultats. Hem lluitat a les dos carreres en posicions capdavanteres, i estem preparats pe afrontar la propera cita a Alcanyís amb garanties d’estar davant”.

Primeres proves d’Iker Garcia

Iker Garcia va debutar en la categoria en la categoria Superstock 600 cc. El pilot de les Cases d’Alcanar, després de l’experiència acumulada durant dos temporades al Mundial de SSP 300,ha fet el salt de cilindrada amb una Yamaha R6, amb el retorn amb l’equip Arco Motor University Team.

En la jornada inaugural va entrar en octava posició a 23,694 del primer classificat Adrián Cruces (Cuna de Campeones), que va invertir un temps de 28:17.408, compartint podi amb Xavi Zurutuza (MDR Competición), i Manuel Rocca.

En la segona va ocupar la sèptima plaça a 43.292 del guanyador, Jesús Rios (MRE Talent), amb un registre de 28:55.138, seguit d’Adrian Cruces i Xavi Zurutuza. Iker reconeixia després de les dos carreres, que havia hagut de superar algunes dificultats, “ens hem trobat amb dificultats tècniques que em van impedir poder fer una conducció més ràpida i segura. Hem treballat per estar al més avant possible de la classificació. Ara hem de treballar per posar la moto al lloc i pensar en Aragó d’aquí a 12 dies”

La segona cita del Campionat serà els dies 15 i 16 del mes d’abril a Motor Land Aragón a Alcanyís.