IniciPoliesportiuAtletismeMàxim Valencia i Pere Mas campions al Cros d'Elgoibar amb la selecció...

Màxim Valencia i Pere Mas campions al Cros d’Elgoibar amb la selecció catalana

Els atletes ebrencs van ser destacats protagonistes de la selecció catalana, al LXXIV Cross Internacional Juan Muguerza i en la categoria sub-20, XV Mamo Wolde d’Elgoibar, organitzat pel club Mintxeta Atletismo Taldea, en el que van participar alguns dels millors atletes del cros mundial, en les curses disputades al circuit de Mintxeta.

En la categoria sub-14, es va imposar l’atleta perellonenc Màxim València de la UA Montsià, efectuant el recorregut de 2,452 quilòmetres, amb un temps de 8’28”, seguit en segon i tercer lloc respectivament de Gonzalo Montealegre (Rujamar Atletismo Cuenca), 8′36″, i Álvaro Hernando (Alcampo Scorpio 71), 8,41.

En la categoria sub-16, amb un recorregut de 3, 541 quilòmetres, dos ebrencs al podi i ple de la selecció catalana, entrant a meta amb solvència en la primera posició l’asconenc Pere Mas (CA Terres de Ponent), amb un registre d’11: 50′, segon lloc per a Adrià Boyano (UA Terrassa), 12:07′, i tercer Axel Zarranz (CA Ascó), 12:11′.

Ruth Martí (CA Ascó), va ser vint-i-dosena en la prova sub-20, amb recorregut de 4,538 quilòmetres, amb un temps de 18:47′, amb els set primers llocs per a atletes estrangeres, amb primer i segon lloc per a les angleses, Zoe Gilbody, 16:23′ i Libby Huxley, 18:29′, i tercer de la francesa Jade Lacorre, 16:34′.

En la prova absoluta, el campió olímpic i mundial dels 10.000 metres, l’etíop Selemon Barega, va complir els pronòstics, en un recorregut de 10,796 quilòmetres, amb atac a l’última volta per entrar en solitari, amb 33:14, seguit en segon lloc per Birhanu Balew de Barheim, 33:27′, i Adel Mechaal de l’Asics Running, 33:39′. Rahel Daniel de la selecció d’Eritrea, va ser la més rápida en efectuar els 7,621 quilòmetres de la prova absoluta femenina, invertint un temps de 25:43′, seguida de la keniana Edinah Jebitok, 25:53′, i Winfred Mutile Yavi de Barheim, 26:00′.