IniciBàsquetMedalla de plata per a la selecció espanyola amb David Barbera al...

Medalla de plata per a la selecció espanyola amb David Barbera al Mundial U-17 de bàsquet

David Barberà es va penjar la medalla de plata com a component de la selecció espanyola de bàsquet, al Mundial U17, disputat a Màlaga.

El jugador tortosí del Valencia Bàsquet, va tenir inclús l’oportunitat d’estar en els últims instants a la pista, del partit de la final, que va representar un nou triomf dels Estats Units, campió de totes les edicions disputades fins ara de la categoria.

L’equip nord-americà va fer bons els pronòstics de favorit, però el combinat hispà dirigit per Javi Zamora, va donar molta rèplica, portant la iniciativa en el marcador durant molts minuts.

El pavelló Martin Carpena, va presentar una bona entrada, amb un públic entregat a la selecció espanyola. L’equip espanyol va sorprendre, superant al seu rival, per anotar-se el primer quart (20 13).

USA va intentar ajustar el marcador (22-17), però l’equip espanyol es va mantenir ferm amb un altre bon inici de període per situar una màxima avantatge de vuit punts (25-17). Passat l’equador del quart, el rival es va acostar amb els punts d’Holland i Flagg (33-31), si bé, el poder d’Almansa i Mara al pal baix va deixar el combinat estatal dominant al descans (38-33).

Espanya va continuar marcant el ritme del matx amb els punts de Conrad Martínez i d’Hugo González (43–38), però els Estats Units, va augmentar la pressió defensiva, amb una bona defensa de les línies de passada, que els va permetre recuperar moltes pilotes, i a partir del minut 26 de joc, es van avançar amb un parcial d’1-14 que va capgirar completament la situació (49 -56). L’equip espanyol va acusar el cansament físic i mental, però no es va resignar a la derrota, encara que l’equip nord-americà,  no va donar marge a la sorpresa, i van acabar per imposar-se per 67-79. Izan Almanza es va emportar el trofeu del MVP, lliurat per Pau Gasol.

Van ser escollits amb el cinc ideal, els espanyols Izan Almansa i Lucas Langarita, Iane Fibleuil (Francia), i Cooper Flagg i Koa Peat dels Estats Units.