IniciFutbol salaModificacions en els reglaments d'àrbitres i d'entrenadors de futbol sala

Modificacions en els reglaments d’àrbitres i d’entrenadors de futbol sala

CATALUNYA // Els nous criteris de classificació tècnics dels àrbitres i la creació de la nova llicència de Monitor Aspirant, per als tècnics en formació, són dues de les propostes de modificacions reglamentàries més significatives aprovades a la Convenció de Clubs de Futbol Sala que, de ser ratificades a l’Assemblea General de l’FCF, passaran a aplicar-se la propera temporada 2020-2021.

Modificacions en els Reglaments d'àrbitres i d'entrenadors de futbol sala

Modificacions reglamentàries per continuar millorant. L’evolució de la societat i els canvis que això suposa, comporta que, a nivell reglamentari, s’hagi d’anar adaptant la normativa als temps actuals. Per aquest motiu, la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, juntament amb el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala i el Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala, al llarg de la temporada van analitzant quins punts dels seus respectius reglaments caldria canviar, ampliar o matisar, per tal de millorar el desenvolupament del futbol sala català.

A la 9a Convenció de Clubs de Futbol Sala, celebrada el passat mes de juliol, en el punt 5 del seu ordre del dia, es van proposar les modificacions reglamentàries proposades de cara a la seva aplicació a la propera temporada 2020-2021.

De totes aquestes modificacions reglamentàries hi ha unes propostes significatives a nivell arbitral i tècnic que suposen un canvi i avenç:

COMITÈ TÈCNIC D’ÀRBITRES DE FUTBOL SALA

En el cas del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, es proposa la modificació reglamentària del Títol segon, d’Òrgans de Govern, del Capítol I. Concretament, s’amplia l’article 3r. A la proposta s’han establert els criteris de classificació tècnics dels àrbitres, segons les categories, detallant els percentatges de puntuació. D’aquesta manera s’adapta a les necessitats del col·lectiu arbitral.

COMITÈ TÈCNIC D’ENTRENADORS DE FUTBOL SALA

El Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala proposa quatre modificacions reglamentàries entre les quals, hi figura la creació d’una nova llicència, la de Monitor Aspirant, afegint el punt f) a l’article 12è, l’article 13è i el 14è del seu reglament.

Amb la creació d’aquesta nova llicència de Monitor Aspirant (AMI) es formalitzen les habilitacions creades fins ara, per a tots aquells tècnics en formació que estaven cursant el curs de Monitor de Futbol Sala, al mateix temps que començaven a exercir les seves funcions a la banqueta. D’aquesta manera, l’interessat disposarà d’una llicència federativa amb el seu corresponent portal del federat i la seva cobertura mutual, que li donarà un suport federatiu i regularitzarà la situació transitòria d’aquest col·lectiu.

Aquestes propostes de modificacions reglamentàries van ser aprovades pels clubs de futbol sala a la passada Convenció de Clubs de Futbol Sala. Concretament, el punt 5 va ser aprovat amb 179 vots a favor, 8 en contra i 12 abstencions.

Amb un percentatge del 90% d’aprovació, aquestes modificacions seran traslladades a l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, el proper 20 d’agost, per a la seva ratificació.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies