IniciFutbol2ª CatalanaMor l'exjugador del CD Tortosa Amador Barberà als 84 anys

Mor l’exjugador del CD Tortosa Amador Barberà als 84 anys

Ens ha deixat als 84 anys d’edat, Amador Barberà Farnósexjugador del CD Tortosa.

Nascut a Masdenverge, el 25 de juliol de 1937, va formar-se com a jugador al seu poble, per passar posteriorment a l’Amposta, Gimnàstic de Tarragona (durant 4 temporades, de 59 partits, en els quals va marcar 4 gols), Rapitenca, Santa Bàrbara, Tortosa i va acabar la seua carrera al club de la seua població natal, el Masdenverge, on va fer d’entrenador i jugador.

Amador en un onze titular del CD Tortosa, el segon ajupit per l'esquerra
Amador en un onze titular del CD Tortosa, el segon ajupit per l’esquerra


Migcampista que també va jugar de defensa. Tenia un canó al seu per dret, amb el que va aconseguir grans i espectaculars gols.

En la seua etapa al Nàstic va coincidir amb altres mítics jugadors ebrencs, com JuanitoBeltránMoya, Gilabert i Antó.

Al CD Tortosa va jugar durant 6 temporades consecutives, des de la 63/64 a la 68/69, un total de 200 partits en el que va marcar 37 gols.

A la dreta Amador Barberà recollint un premi i acompanyat del president del CD Tortosa Salvador Moreno.
A la dreta Amador Barberà recollint acompanyat del president del CD Tortosa Salvador Moreno, el premi Mundo Deportivo com a millor defensa català de la temporada 66-67.


 

Fou escollit pel diari “El Mundo Deportivo” com el millor defensa del futbol català la 66/67.
És el jugador de més edat que ha marcat un gol al trofeu Mariano Toha, en les 48 edicions disputades. El va aconseguir en l’edició de 1977, als 40 anys amb el Masdenverge.

Tres dècades després, el seu fill Amador Barberà Roiget, va superar la seua marca al CD Tortosa, al jugar durant 7 temporades, 218 partits i marcar 23 gols

ARTICLES RELACIONATS

Últimes notícies