IniciHandbolNo van mantenir el bon nivell dels primers vint minuts

No van mantenir el bon nivell dels primers vint minuts

Jornada negativa per al sènior masculí del CE Tortosa, amb la derrota contundent a la pista del CH Castellbisbal. L’equip tortosí, que lluita per la permanència a Segona Catalana, va patir també la lesió de Pablo, traslladat amb ambulància a l’Hospital de Terrassa, després que li sortís l’espatlla, un fet que va tenir aturat el partit durant 40 minuts.

Els tortosins només van poder aguantar els vint primers minuts, en què el joc va estar igualat, amb mínimes avantatges favorables al conjunt local. En la fase final del primer temps, el CE Tortosa va perdre intensitat, i es va arribar al descans amb una renda desfavorable de sis gols.

La segona part va ser d’iniciativa local, que amb un bon joc, basat en les accions del seu pivot i el contraatac, van anar augmentant les diferències fins a aconseguir una victòria contundent. Per contra, els tortosins van estar poc encertat en els llançaments i van perdre moltes pilotes. La pròxima jornada rebran al líder AE Aula.

CH CASTELLBISBAL, 42 (20)
CE TORTOSA, 25 (14)

CH Castellbisbal: Estaran, Gonzáles (4), Vila (3), Álvarez (3), Pol Fernández (2), Mon (5), Sebastián (5), Marc Martín (1), Adrián Martín, Comellas (1), Albert González (2), Javier González (6), Hita (2). Marco (4), Marc Garcia.

CE Tortosa: Campanals (4 aturades), David (9 aturades (1p), Gonzalo (7), Ele (6), M. López (3 (1p), Pere (4), Pau (2), David M., Aleix, Martorell (2), Francesc, Esteban, Pablo (1).

Àrbitres: Carla Canalejas Pons i Laura Martínez Marco, van excloure als visitants, Esteban i Francesc.

Parcials: 3-3 (5′); 7-7 (10′); 10-6 (15′); 13-11 (20′); 17-13 (25′); 20-14 (descans); 25-16 (35′); 26-17 (40′); 28-18 (45′); 30-20 (50′); 35-23 (55′); 42-25 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase Sèrie A-2)

E. CASTELLDEFELS, 27 (13)
CE TORTOSA, 28 (19)

CE Tortosa: Unai (9 aturades), Jordi (7 aturades). Joel Benet (4), Isidro (13), Joel Galán (3), Adrián (2), Izan, Damià (2), Gerard (1), David (1), Manel (2).

Amb el xiulet inicial és l’equip local qui enceta el marcador. Els tortosins arriben a Castelldefels encara amb diverses absències i els costa trobar el seu estil de joc habitual.

Durant la primera meitat del primer temps, tot i encapçalar el marcador, ho fan per la mínima i sense aconseguir allunyar-se del rival. A partir del minut 15 el joc visitant millora, completant jugades d’atac i es mostren més actius en defensa, sortint al contraatac en diverses ocasions. Els porters sota els pals fan també bona feina aturant els llançaments locals. Amb tot plegat es distancien en el marcador arribant a una diferència de 7 gols. Al descans, el resultat és 13-19.

Amb la represa els tortosins continuen amb la mateixa línia oferint bon joc fins a l’equador del segon temps. A partir d’aquell moment, diverses errades a porteria, pèrdues de pilota i major pressió en defensa del rival fan que minori la diferència de gols, Al minut 20 el resultat és 22-25. Toca lluitar per obtenir els punts del partit. De nou les intervencions dels porters són clau per a donar alè a l’equip, però la manca d’encert a porteria ens porta al minut 25 amb un ajustat 23-27. De nou es mostren nervis i imprecisions a la pista, però l’equip no abaixa els braços en cap moment, lluitant en cada jugada tot i les circumstàncies adverses: arribem al minut 28 amb només 5 jugadors en el terreny de joc a causa de dues exclusions simultànies i un únic gol d’avantatge. És el moment de tenir el cap clar i molt d’encert, seguint les instruccions de Georgina, per tal de conservar el mínim avantatge i assolir la victòria. En un tercer i consecutiu final d’infart celebrem el so del xiulet final amb el definitiu 27-28 al marcador.

Esperit guanyador no els en falta als juvenils, que es desplaçaran de nou la jornada vinent visitant la pista d’Esplugues del Llobregat. Segur que l’emoció estarà servida una vegada més.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CE TORTOSA, 22 (13)
CH SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA, 23 (16)

CE Tortosa: Indre (4 aturades) i Paula (3 aturades), Luna (6), Maria (2), Xesca, Noa, Cinta (2), Sofia, Mar (9), Núria (3), Thania.

Comença el partit i l’equip visitant surt amb una defensa 5:1. Les tortosines no es fiquen nervioses i saben atacar molt bé aquesta defensa, i quan és el seu torn, la defensa 6:0 també funciona prou bé. Això fa que comencin a manar en el marcador (minut 5, 4-2) i que tinguin controlat el partit.

Les visitants, veient que la defensa no els hi funcionava, passen a una defensa 6:0 (que mantindran la resta del partit) per veure si així poden controlar millor el partit. I el canvi els hi funciona. Passen a dominar en el marcador al minut 10 (4-5) i tota la resta de la primera part és un canvi constant d’avantatges d’un-dos gols per part dels dos equips: ara estant per davant les tortosines, ara les visitants. Malgrat això, a les acaballes de la primera part, errades en passades de les tortosines fan que les visitants puguin sortir al contraatac i se’n vagin al descans amb 3 gols d’avantatge (13-16).

Comença la segona part i sembla que les tortosines tenen clar el que s’ha de fer. La defensa funciona més o menys bé i l’atac també, però no s’acaben d’apropar en el marcador (17-20, minut 15). A partir d’aquí, tornen les errades en les passades i recepcions, males situacions de llançament, i les visitants se’n van en el marcador sense gaire esforç (16-22, minut 20). L’entrenador local demana temps mort. El partit s’escapa i cal ajustar la defensa i tenir les idees clares en atac.

Sembla que el temps mort funciona. La defensa pressiona més, roba pilotes i provoca errades en les visitants i en atac, tot i que continuen no estan molt bé, a poc a poc retallen distància (18-22, minut 25). Quan falten 3 minuts pel final, les locals intenten una doble mixta per veure si poden apropar-se més en el marcador i intentar, com a mínim, empatar el partit. I a punt estant d’aconseguir-ho, es fiquen a un gol, però ja no hi ha més temps.

Final del partit, derrota per un gol i amb la sensació que s’hagués pogut guanyar si no hi haguessin tantes errades no forçades.

Setmana vinent, desplaçament a Castelldefels.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-1)

CE TORTOSA, 38 (20)
KH-7 BM GRANOLLERS SPORTING, 44 (25)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Tomàs, Izan, Aaron, Jazint, Joan S., Marc C., Martí, Iker, Mario, Marc M., Arnau, Pol, Xavi i Unai. Entrenador: Gonzalo Castaño.

Derrota a domicili del CE Tortosa cadet masculí en un partit on l’equip va aguantar fins als primers vint minuts de la primera part. Poc intens en defensa i amb constants pèrdues en atac, els tortosins van anar clarament de més a menys. La defensa es mostrava ferma pel centre i, per tant, l’equip visitant basculava la majoria dels seus atacs cap als extrems, on allí trobaven poca resistència. Pel que fa a l’atac, el CE Tortosa s’encallava i li costava trobar els forats per on fer mal la defensa rival. La majoria dels gols van venir a través dels atacs dels laterals, els quals un cop més, van aguantar amb els seus gols el bagatge ofensiu de l’equip. La màxima igualtat va arribar cap a la meitat d’aquesta primera part, amb un resultat d’empat a dotze gols (minut 15). Fou a partir d’aquí on els de Granollers van imposar un ritme més intens al partit, amb una sèrie de ràpides transicions que van deixar els tortosins tocats i gairebé enfonsats.

A la represa la situació no va canviar gaire. Un CE Tortosa voluntariós i entregat, però que es veia incapaç de seguir el vertiginós intercanvi de cops que imposava el rival. A això s’hauria d’afegir les constants exclusions que va patir l’equip, i que no van fer més que castigar-lo físicament. Tot i això, el CE Tortosa no es donava per vençut i, fins i tot, al cap de vint minuts de la segona part es situaven a tan sols tres gols de diferència (36-39). Però el cansament i el fet de lluitar constantment contra corrent també passa factura i, finalment, tot i competir de tu a tu a un rival que, a priori, venia amb el cartell de favorit, va deixar palès que per la pista del CE Tortosa han passat altres equips molt més competitius.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 2a fase G.B – Sèrie A-1)

CE LA SALLE BONANOVA, 36
CE TORTOSA, 27

CE Tortosa: Iker, Gas, Oli, Stefan, José, Oriol, Maldonado, Pau M, Robert, Biel, Quim, Adai, Martí, Marc, Àlex M., Pol.

Inici de partit intens per part dels dos equips, joc ràpid i ritme accelerat que ha provocat algunes errades dels tortosins en els passis en atac. Destaca la bona defensa dels nostres jugadors i una porteria ferma.

Els tortosins comencen a assegurar els passis i retallen distància al marcador. Errades en atac tornen a posar una distància de 6 gols a favor dels de La Salle a final de la primera part.

Segona part que arrenca amb la mateixa intensitat que l’anterior, els tortosins mantenen la bona defensa, però els barcelonins roben bastantes pilotes i augmenten distància al marcador. Segueixen els dos equips amb molta intensitat i es juga amb ganes fins al final.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 2a fase G.A – Sèrie A-2)

CH BARCELONA SANTS ‘VERD’, 12 (4)
CE TORTOSA, 27 (14)

CE Tortosa: Alba (1), Jana (6), Patrícia (3), Mar (3), Ainara (5), Mariona (3), Èlia, Núria (4), Sofia (2), Nathalie (12 parades).

El partit ha començat amb una falta d’intensitat per part de les tortosines, contagiant-se del joc lent, que l’equip local està desplegant, amb una bona defensa avançada, que fa que el marcador al minut 20, només sigui 3-9, l’equip no acaba de trobar el gol, sota els pals, penals fallats, pèrdues de pilotes i sense fer quasi cap contraatac. Un altre circumstància marcaria la primera part, amb la lesió de la pivot tortosina. L’entrenadora demana temps per poder reestructurar l’equip i explicà el que estava passant, la intensitat que tenen, tant en defensa com en atac, no és la correcta, les tortosines entenen la situació i ja comencen a entrar al partit, el resultat de la primera part fou, 4-14.

Amb la represa del partit, tot i que encara hi ha alguna imprecisió, tant en atac com en defensa, han continuat endavant, creant contraatacs, recuperant pilotes i com no cal destacar la portera, parant quasi tots els tirs, de les contrincants, fan que el resultat final del partit fou de 12-27.

Avui no ha sigut un bon partit, encara que el resultat sigui favorable pel centre d’esports Tortosa, cal continuar treballant per progressar, tot i les circumstàncies que apareguin al partit, esforçar-se i continuar amb el treball, per la segona volta de lliga, que ja es comença la setmana vinent. Felicitar Alba, pel seu primer gol a l’equip, l’esforç té la seva recompensa.

Desitgem una ràpida recuperació a Patri, que ha tingut lesió durant el partit i animen a totes a continuar endavant!