IniciFutbolPaco Callarisa presenta el llibre '107 anys del CF Ulldecona' en un...

Paco Callarisa presenta el llibre ‘107 anys del CF Ulldecona’ en un emotiu acte

En una sala de la Casa de Cultura d’Ulldecona, plena de gom a gom, va tenir lloc divendres passat, la presentació del llibre ‘107 de futbol a Ulldecona’ escrit, redactat i editat per un incombustible Paco Callarisa, que ha estat directiu i president del club faldut durant molts anys.

L’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura, que va ser l’encarregada de cloure l’acte, diferents membres de la corporació municipal. També va assistir el jugador faldut de primera divisió amb el Girona FC, Aleix Garcia, a la cita, que va tenir moments molt emotius: des del missatge que va voler adreçar-li el seu nebot, el jugador de la Premier League amb el Southampton Oriol Romeu; un altre missatge d’un jugador internacional amb qui Paco Callarisa té un lligam especial amb el seu pare, Miquel Olmo, que es va desplaçar expressament des de Terrassa. Es tracta de Dani Olmo futbolista del Leipzig.

Una sensació especial per a l’autor del llibre de la història del futbol faldut, sense ell esperar-ho fou quan li van mostrar una fotografia del seu pare i després per a tancar aquestes sorpreses especials, qui no es va voler perdre la cita va ser la filla petita, Núria Callarisa, que es trobava a Orlando (Estats Units) amb el Barça Genuine i li va voler adreçar unes sentides paraules d’agraïment al seu pare.

L’acte de presentació

Després d’una breu introducció del periodista Michel Viñas, va prendre la paraula l’autor de ‘107 anys de futbol a Ulldecona’ Paco Callarisa qui va fer un ràpid repàs en els diferents apartats que disposa el llibre i la tasca d’aconseguir les dades que reflexa el mateix llibre que fa un repàs a la història del primer equip, l’equip filial i el futbol de veterans de la població del Montsià. Després del parlament es va donar lloc a un reconeixement als presidents que van assistir allí presents a l’acte (adjuntem fotografia), per a passar acte seguit al lliurament de records als jugadors que han vestit la camiseta grana durant cinc, deu o quinze anys i al jugador que més anys ha jugat amb l’Ulldecona, un total de disset temporades, Cristobal Carrasco al qui li va fer el lliurament del record Jeroni Castell.

Es va fer el lliurament als golejadors de l’entitat que han marcat gols assenyalats com va ser el cas d’Ivan Páez, autor del gol 3.000 del club; l’autor del gol 2.000 que va ser l’ulldeconenc Vicent Baena; el gol 1.000, que va recaure a mans de José Carlos Vidal; i des de la instauració del futbol federat a la població, el primer golejador del CF Ulldecona, Mario Maza Román, que va recollir el guardó de mans del jugador forani que més temporades ha militat amb l’equip faldut, durant sis temporades, Vicent Conesa.

Els presidents del CF Ulldecona presents a l’acte, es van fer una foto de família. Foto: Cedida

Les reaccions

Per a l’autor de lllibre ‘107 anys de futbol a Ulldecona’ Paco Callarisa “Tot va començar com una juguesca. Des de molt jove i com el meu pare feia de delegat del primer equip, m’anava escanejant totes les actes i fotografies i m’anava emmagatzemant tota la documentació, que amb el pas del temps sortien més cròniques als mitjans de comunicació i m’ho anava col·leccionant, però sense cap intenció de fer un llibre” ens comentava Callarisa que afegia “fins al punt d’inflexió de quan celebrem el centenari del CF Ulldecona, l’any 2015. Remoure tantes camisetes antigues, tantes fotografies, juntament amb tota la documentació que disposava, em van donar l’empenta necessària per a ficar el punt de partida a un projecte que jo sabia que no em costaria ni un any, ni dos, en total han estat set anys els que m’ha acabat costant un producte que finalment ha vist la llum i que pels missatges que estic rebent ha quedat una cosa bastant digna” ens apuntava l’escriptor del llibre de la història del futbol faldut. “En total té sis pròlegs entre els quals destaquen el de dos jugadors sorgits a la pedrera del futbol base ulldeconenc, com són Oriol Romeu i Aleix Garcia, en un llibre que disposa de cinc grans capítols. El més quantiós d’informació és el del primer equip, però quan vaig tenir enllestida tota la informació del primer equip vaig decidir ficar-me amb el filial, que vam tenir en funcionament durant sis anys” ens comentava Paco Callarisa que després “arran d’un extens treball de documentació elaborat per la meva filla, vaig dir i perquè no posar la informació del femení que va tenir els inicis des de la temporada 95-96, amb un servidor com al primer entrenador de la secció, fins a la temporada 2017-2018 quan es va disoldre la secció, que va durar durant 12 temporades. Però encara no es va aturar el treball i gràcies a la col·laboració de diferents persones que em van aportar fotografies i documentació vaig decidir que el futbol base també tenia cabuda en un treball exhaustiu d’aquestes característiques i des de la temporada 66-67 amb les primeres plantilles de penyes que van jugar a Ulldecona fins a la temporada 77-78 quan va hi haure el primer equip federat fins aquesta mateixa temporada quan l’equip juvenil a pujat a preferent. El cinquè capítol és el de la secció de veterans del club que durant vint-i-set temporades ha tingut des de l’any de fundació la temporada 84-85 fins a la 2018-19” sentenciava Callarisa.

El llibre té un cost de 20 € i es pot trobar a totes les llibreries d’Ulldecona, l’oficina de Turisme de la població, a la cantina del futbol o bé ficant-se en contacte amb el mateix autor.

GALERIA D’IMATGES:

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

13 + = 21

Últimes notícies