IniciPoliesportiuAtletismePlata per Meritxell Benito en l'estatal sub-23 de pista coberta a València

Plata per Meritxell Benito en l’estatal sub-23 de pista coberta a València

TERRES DE L’EBRE // Meritxell Benito s’ha penjat la medalla de plata al Campionat d’Espanya d’atletisme en pista coberta sub 23, disputat al Palau Velòdrom Lluís Puig de València. L’esdeveniment va comptar amb estrictes mesures sanitàries i de prevenció contra la Covid-19. La competició es va desenvolupar sense assistència de públic i només amb accés a les persones prèviament acreditades, que van haver de passar un test de detecció d’antígens de la Covid-19.

En la prova de salt amb perxa, Meritxell Benito (Alcampo Scorpio 71), es va endur la medalla de plata, amb un salt de 3,92 metres, proclamant-subcampiona d’Espanya amb la seva millor marca personal de la present temporada. La medalla d’or va ser per a Ana Carrasco (FC Barcelona), amb 4,02, i Laia Tomàs (CA Laietània), 3,82, es va fer amb el bronze. L’atleta d’Ulldecona segueix sent assídua en els podis dels estatals en les categories inferiors, havent aconseguit l’or en el 2017 a la categoria sub-20. Andrea Florina Sabou (AA Catalunya), va acabar en sisena posició de la prova de longitud amb un millor salt de 5,62, a 7 centímetres de la seva millor marca, i Marina Freixa (AA Catalunya), es va quedar en semifinals on va ser sisena amb 4:52:00.

Es frustra la millor opció

Adam Maijó acudia com a principal favorit en la prova dels 3000 metres, amb una marca de 8:33:09, amb força diferència la millor entre tots els participants en la prova. No obstant això l’atleta de Batea, va rebre després de les proves mèdiques la decepcionant notícia que havia donat positiu de la Covid-19, i no podia prendre part en la competició. Estic d’acord amb resignat la notificació “arribava amb molta il·lusió i esperança d’estar en la lluita per les medalles, ara només em queda desitjar sort als meus companys de carrera i la meva companya d’entrenament Marina Freixa”. Malgrat tot se’n va anar satisfet per la trajectòria que està portant aquesta temporada “no havia notat cap símptoma, estic bé de salut, però lamentablement no ha pogut competir, encara que estic satisfet de la temporada amb les tres marques personals en els 5 km , i els 1,500 i 3.000 metres”.

En la prova dels 3000 metres es va imposar Eduardo Menacho amb 8:15:94, la seua millor marca personal, i res més creuar la meta, va ensenyar a les càmeres seu braç dret, on portava escrita la paraula “Adam”, dedicant el triomf a l’atleta de Batea.