IniciPoliesportiuCiclismePodi per a Eduard Prades al prestigiós Circuit de Guetxo

Podi per a Eduard Prades al prestigiós Circuit de Guetxo

ALCANAR // Retorn molt positiu d’Eduard Prades a la competició. El ciclista d’Alcanar de Movistar Team, va pujar a podi de la prestigiosa cursa del Circuit de Getxo-Memorial Germans Otxoa, en la primera prova que disputava després d’una llarga inactivitat a causa del coronavirus.

El recorregut va constar de set voltes a un circuit per fer 177 quilòmetres passant per les localitats de Berango i Leioa. En les sis primeres voltes, els ciclistes van afrontar un traçat similar al del 2019, amb la costa de Txomintxu en cada pas per la meta de Arkotxa i l’Alt Quirón / Akarlanda a meitat de cada bucle. En la volta final es va afegir el Pike Bidea, al costat de Bilbao, amb 2.200 metres.
Els corredors es van donar cita al Pont de Bizkaia per afrontar l’edició del 75 aniversari d’aquesta emblemàtica prova, que va arrencar amb pluja i va resultar vibrant i amb molta activitat fins al final.

La victòria va ser per a l’italià Damiano Caruso (Bahrain-Mclaren), que va treure partit d’una escapada a falta de 20 quilòmetres, després de la desaparició ja de la pluja, amb Nelson Oliveira (Movistar) i Pello Bilbao (Bahrain-Mclaren), els seus dos companys d’aventura que van ser neutralitzats pel gran grup. Caruso va poder entrar en primera posició a la meta, amb un temps de 4:11:09, precedit pel seu compatriota Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling Team), i Eduard Prades (Movistar Team ), molt actiu durant tota la cursa i intel·ligent en el tram final, que van ocupar la segona i tercera plaça respectivament a tan sols un segon del vencedor. Després a tres segons van fer la seva aparició Jon Aberasturi (Caixa Rural-Assegurances RGA), el belga Jasper Stuyven (Trek Segafredi) i Pello Bilbao (Bahrain-Mc Laren). Una caiguda va deixar sense opcions a Mikel Landa (Bahrain Mc Laren), que sortia com un dels principals favorits, mentre el vigent campió del món Mads Pedersen (Trek Segafredi), va entrar a més d’un minut del primer.

Eduard Prades descansarà dos dies per tornar a competir amb el seu equip en la Volta a Polònia, que consta de cinc etapes i es disputarà del 5 al 9 d’agost.