IniciBàsquetPrimer punt dels 'play-off' d'ascens per al Bàsquet Girona del tortosí Jaume...

Primer punt dels ‘play-off’ d’ascens per al Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla

Primera victòria a la saca. El Bàsquet Girona del pivot tortosí Jaume Sorolla va fer un pas endavant per guanyar-se una plaça per a la Final Four on es jugaran l’ascens cap a la lliga ACB. Seria una fita aconseguir estar entre l’elit del bàsquet estatal 14 anys després que ho aconseguís el desaparegut Akasbayu Girona. Dissabte tindran la segona prova de foc també a casa, a Fontajau, cercant sumar el segon punt de l’eliminatòria que els enfronta davant el conjunt gallec del Leyma la Coruña.

La defensa dels gironins va ser la clau per aconseguir aquest primer triomf deixant als de Galícia amb uns guarismes de tan sols 66 punts anotats, amb uns Fjellerup i Jawara excelssos sota taulells. Primera lliçó aprovada imposant-se per vuit punts de diferencia (74-66). Ara toca fer els deures dissabte a partir de les 19 hores, per a viatjar a la Coruña amb un ‘match-ball’ per aconseguir plantar-se a la final que dona lloc a l’ascens.

Els gironins van demostrar el perquè han estat la tercera rererguarda més expeditiva (2488 punts en 34 partits) del campionat, tancant molt bé els passadissos interiors i sent contundents en els rebots defensius, tan sols concedint quatre pilotes recuperades en atac pels gallecs per 24 rebots defensius recuperats pel conjunt de Jordi Sargatal.

El matx va començar amb un intercanvi de personals i amb un lleuger avantatge dels visitants després del triple de Javi Vega (1-5). Lofberg va completar una bona transició i es penjava del cercle per respondre al triple de Marc Gasol (4-7). Antoumane Diagne va ser canviat amb dues faltes al minut quatre de joc. Maxi Fjellerup, després d’un bon contraatac, va anotar els dos tirs lliures per certificar el bon moment defensiu de l’equip (8-9). La connexió Albert Sàbat i Gasol va fer aixecar Fontajau dels seus seients amb una gran esmaixada del president (12-11). Vila i Kecvagars han sortit endollats i encistellaven dos triples consecutius per posar la màxima pel conjunt gironí (18-15). El quart finalitzava amb avantatge local per tres punts de diferència (20-17).

Els segons deu minuts el bloc de defensiu dels dos conjunts va fer valer un parcial de 2-2 fins al minut tres de quart (22-19). Franch s’encarregava de trencar aquesta inèrcia anotant un triple que obligava als corunyesos a sol·licitar el seu primer temps mort (25-19). El visitant Hamilton, després d’aturar el partit el tècnic corunyés, completava un bon parcial amb un triple i tornava a posar el seu equip un punt per sota (25-24). Era el torn del tècnic gironí per a frenar la inèrcia que adquiria el partit responent amb un temps mort. El tram final del quart el Girona ha pogut ampliar l’avantatge i arribar al descans amb un 32-29, que deixava el parcial igualat amb un 12-12.

A la sortida dels vestidors, els catalans sortien endollats i ampliaven l’avantatge amb un parcial d’11-2 (43-31). El rival però replicava amb dos contraatacs de Pecius i Lofberg (48-40). Una tècnica rival i cinc punts de Fjellerup feia despertar de nou a Fontajau i adquirir la màxima renda del partit +14 (54-40). Javi Vega en el darrer suspir, retallava distàncies amb un triple sobre la botzina (57-46).

Tot feia indicar, que la primera victòria de l’elimnatòria estava a prop, però tocava seguir remant. Vecvagars posava de nou als gironins amb un marcador de més de deu punts (61-50). Franch i Vila s’aprofitaven del rebot ofensiu del tortosí Jaume Sorolla per consolidar l’avantatge dels gironins (63-50). El partit entrava en una dinámica on els atacs eren llargs i això beneficiava als de Sargatal per endurir la defensa. Els gallecs a la desesperada despertaven a l’últim tram i es situaven a cinc punts amb un parcial de 0-6 quan restaven dos minuts per a la finalització (67-62). Després d’uns minuts molt ajustats, Jawara posava la cirereta amb un triple per segellar la victòria a Fontajau en el primer partit de la sèrie (74-66). El tècnic gironí Jordi Sargatal declarva que “Hem fet un partit on tothom ha pogut sumar. Estic content pel nivell, però això només ha fet que començar“.