IniciEsportsPrimera jornada per l’esport inclusiu en el marc d’una campanya de sensibilització...

Primera jornada per l’esport inclusiu en el marc d’una campanya de sensibilització educativa i social

L’Institut Dertosa, la Fundació Mercè Pla i l’Escola d’Educació Especial Sant Jordi impulsen, en el marc de la campanya “Sense límits amb l’esport inclusiu”, una jornada esportiva amb equips mixtos formats per alumnat dels diferents centres. Una de les cares conegudes de la campanya serà la futbolista del Barça femení Emma Martín.

Dins de la mateixa campanya, durant aquest mateix curs, s’organitzarà un partit amb la lliga Genuine, una taula redona amb la presència del seleccionador de la lliga femenina de Sèrbia i un partit de rugbi inclusiu, entre d’altres activitats.

La primera jornada esportiva, que tindrà lloc el 14 de desembre de 10:30 a les 13 hores, a l’estadi municipal Josep Otero, vol promoure l’esport col·laboratiu entre centres educatius ordinaris i d’educació especial per tal de visualitzar una realitat esportiva plural mitjançant la cooperació i la convivència. En aquest sentit, la realització dels circuits adaptats permetrà la participació de tothom, siguen quines siguen les seues capacitats.

A través de l’esport com a nexe d’unió, els nois/es dels diferents centres compartiran plegats espais, activitats i jocs per a entendre la diversitat des d’una perspectiva diferent, sumant capacitats i avançant cap a la inclusió.

Es proposaran diferents estacions amb diferents jocs esportius adients tant per a l’alumnat de secundària com per al d’educació especial. L’alumnat, organitzat en grups mixtos, anirà rotant per les diferents estacions. En finalitzar tot, els alumnes rebran un reconeixement per la seua participació.

Aquesta jornada s’emmarca en una campanya de sensibilització que arribarà a tots els centres educatius del territori amb materials gràfics i audiovisuals sobre els quals es podrà reflexionar a les aules. L’objectiu principal és l’impuls d’aquestes pràctiques esportives en d’altres pobles i ciutats perquè l’esport inclusiu puga normalitzar-se i estiga molt més present en els programes d’activitats dels centres educatius i de les entitats esportives.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 85

Últimes notícies