IniciMotorTrialRaga bat el rècord de participacions i finalitza tercera al retorn del...

Raga bat el rècord de participacions i finalitza tercera al retorn del Premi de Madrid al Mundial XTrial

Encara que va tornar a pujar al podi, Adam Raga (TRS) no va poder repetir la segona posició de les dues primeres proves al Mundial XTrial, i es va haver de conformar amb la tercera, a la tornada de Madrid al calendari de la màxima competició mundial, que després de 10 anys d’absència, va tornar a acollir una prova del Mundial X-Trial. Després de 23 proves de l’Indoor de Madrid i després d’una dècada d’inactivitat, els aficionats madrilenys van tornar a veure en acció els millors pilots del món en un pavelló cobert. En aquesta ocasió va ser el nou escenari del Madrid Arena, que va permetre un espectacle molt més proper, semblant al de les primeres edicions a l’antic Palau dels Esports, abans que fos arrasat per un incendi. El públic va tornar a trobar-se molt més a prop dels pilots i les zones, que van estar situades més juntes i visibles

El pilot d’Ulldecona va protagonitzar un inici molt positiu de la competició, però a la final com al segon gir, va tenir molts problemes a la zona quatre, que li van impedir mantenir les màximes opcions a la prova.

Toni Bou va sumar la seua tercera victòria consecutiva al Mundial XTrial 2022, en una nit triomfal per a l’equip Repsol Honda, en què el seu company Gabriel Marcelli, va pujar al segon esglaó del podi.

El Madrid Arena va ser escenari d’un gran espectacle, amb la presència de prop de 6000 espectadors que van vibrar amb l’actuació dels millors pilots del món. A més va ser una prova intensa i carregada de dificultat, Va ser un esdeveniment ple de dificultats i exigència, sobretot a les rondes inicials, que van provocar un autèntic garbell. Toni Bou va dominar les dues primeres rondes, però amb escàs marge de diferència i a la final va competir a gran nivell, superant amb cinc punts el seu company d’equip Gabriel Marcelli que va ocupar la segona posició. Adam Raga va signar la segona millor targeta de la primera ronda després d’haver sumat els mateixos 11 punts de penalització que Bou a la primera, però va perdre opcions amb el cinc acumulat a la quarta zona de la final. La quarta posició va ser per a Jaime Busto (Vértigo), cinquena de l’italià Matteo Grattarola (Beta), i Miquel Gelabert (Gas Gas) acabava la primera participació aquest any en sisena posició. El francès Benoit Bicaz (Gas Gas) i el noruec Sondre Haga (Beta), van quedar fora de participació en la primera ronda.

Adam Raga, va finalitzar força satisfet, sobretot perquè va disputar la seua prova número 140 al Campionat del Món de X-Trial, fet que suposa un nou rècord absolut “La quarta zona se m’ha ennuegat a la final i també a la segona ronda, però estic satisfet amb aquesta tercera posició aconseguida en un trial molt exigent. Establir un nou rècord absolut de participacions en el Campionat del Món i continuar lluitant per la victòria té un gran valor i estic realment content per aquesta consistència”.

A la classificació general Toni Bou, que va fer un altre pas important per revalidar el títol, augmenta la seua renda en el lideratge, sumant un total de 65 punts, per davant d’Adam Raga que es manté en segon lloc, amb 45, seguits de Matteo Grattarola a tercer lloc amb 27, i quart Jaime Busto, 22, entre els més destacats.

El Mundial continua el cap de setmana que ve amb la quarta prova, que tindrà com a escenari el mític Palau Sant Jordi de Barcelona el diumenge 10 d’abril.