IniciPoliesportiuRemRemuntada d'Aina Cid i Virgínia Díaz per classificar-se a la final i...

Remuntada d’Aina Cid i Virgínia Díaz per classificar-se a la final i assegurar-se el diploma olímpic

Com acostumen a fer en la majoria de regates, l’ampostina Aina Cid i la càntabra Virgínia Díaz, dirigides pel tècnic tortosí Xavi González,  van anar de menys a més, i després d’una espectacular remuntada, van aconseguir la classificació per a la final del dos sense timoner, assegurant-se l’obtenció del diploma olímpic, en el cas d’Aina el segon consecutiu, després del que va assolir en els anteriors Jocs de Rio de Janeiro, en aquella ocasió formant parella amb Anna Boada.

Com era de preveure, Grace Prendergast i Kerri Gowler, actuals campiones del Món en l’edició del 2019, van començar marcant el ritme amb autoritat. Les representants de Nova Zelanda no van donar opció a la resta de rivals, i van anar sempre per davant en la segona semifinal disputada al Sea Forest Waterway, a la badia de Tòquio. Les russes Vasilisa Stepanova i Elena Oriabisnkaia, van ser les ùniques que van intentar seguir de prop la seua estela, però sense aconseguir el seu objectiu. Aina i Virgínia, com en la sèrie classificatòria van anar per darrere, passant els 1000 metres a la meitat de la regata en sexta i última posició. A partir d’aquest moment van incrementar el ritme, reduint diferències, i apropant-se a les russes, per finalitzar en tercer lloc amb una bona renda amb relació a les altres tres embarcacions. El primer lloc va ser per Nova Zelanda, que en l’últim trams van reduir la seua intensitat, imposant-se amb un temps de 6’47″41, per davant de Russia, 6’50″24, superant per només 29 centèsimes a la parella de la selecció espanyol amb un registre de 6’50″53. La resta van entrar bastant distanciades, les romaneses Adriana Ailincai i Iuliana Buhus, quartes amb 6’58″55, i en quinta i sexta posició respectivament, Megan Kalmoe i Tracy Eisser dels Estats Units, 7’03″52 i les italianes Kiri Tontodonati i Aisha Rocek, amb 7’04″52.

En la primera semifinal Grècia va protagonitzar la sorpresa amb la primera posició, en un registre de 6’48″70, amb Maria Kyridou i Christina Ioanna Bourmpou, amb segon lloc de les britàniques, Helen Glover i Polly Swann, 6’49″46, i tercer de les representants de Canadà, Calleigh Filmer i Hilary Janssens. A continuació van entrar les australianes, Jessica Morrison i Annabelle Mc Intyre, 6’49″82, que partien entre les favorites a la lluita pels mentals i no estaran a la final, Irlanda, 7’06″07 amb Aileen Crowley i Monika Dukarska, i les daneses Hedvig Rasmussen i Udby Fie Erichsen, 7’08″44.

Nova Zelanda favorita

Amb menys de 24 hores de descans, Aina Cid i Virgínia Díaz lluitaran per intentar pujar al podi, en la final prevista per les 2:30 de la matinada del dijous. Els pronòstics per l’obtenció de la medalla d’or és favorable a Grace Prendergast i Kerri Gowler de 28 i 27 anys, actuals campiones del Món en l’edició del 2019. Les nova zelandeses a més, compten amb un impressionant palmarès amb la plata el 2015 i 2018, i l’or el 2017, i campiones també abans al mundial sub-23. Pel que fa a la plata i el bronze, la lluita es presenta molt oberta, amb les canadenques Calleigh Filmer i Hilary Janssens bronze al Mundial del 2019 i or en el 2018, les experimentades britàniques Helen Glover, or a Rio de Janeiro i Polly Swann, comptant també amb les representants de Grècia,

Maria Kyridou i Christina Ioanna Bourmpou i les russes Vasilisa Stepanova i Elena Oriabisnkaia, embarcacions que són la revelació de la competició, i Aina Cid i Virgínia Díaz, que semblen arribar a la final en un bon moment després de la victòria a la Copa del Món de Lucerna, deixant molt bones sensacions en les dos regates disputades.