IniciFutbolSe li complica l'ascens per al Girona del faldut Aleix Garcia (0-1)

Se li complica l’ascens per al Girona del faldut Aleix Garcia (0-1)

Al Girona FC li tocarà remuntar a Ipurua el resultat de l’anada de la semifinal d’ascens davant un Eibar que va saber administrar la renda de 0-1, tot i quedar-se en inferioritat numèrica al fil del descans per la doble groga a Tejero. Els gironins, amb qui el migcampista ulldeconenc Aleix Garcia va ser titular i va jugar tot el partit, van intentar-ho però van topar amb l’enrocada defensa visitant i el desecert en els metres finals on Stuani va topar amb el travesser de la porteria guipuscoana i Aleix Garcia va acaronar el gol amb una rematada des de la frontal de l’àrea que sortia llepant esquerre de la porteria visitant.

Els de Garitano aconseguien avançar-se amb gol d’Aketxe poc abans de la mitja hora, amb un obús des de fora la frontal que entrava pel mateix escaire de la porta de Juan Carlos, impossible per a Juan Carlos. L’Eibar ja havia avisat de les seves intencions poc minuts abans quan Edu Expósito enviava la pilota al travesser també amb una rematada llunyana (20′). I abans, Arnau estava providencial desviant una pilota baix mateix dels pals. Amb el gol, el Girona va reaccionar i va passar a tenir el control de la situació davant un conjunt basc que va retrocedir, amb la feina feta. Poc abans del descans, en una acció a pilota aturada, Tejero veia la segona groga i deixava als visitants en inferioritat en una acció amb Baena a la frontal de l’àrea. Amb el 0-1 s’arribava al descans.

Els de Míchel sortien al descans amb una mica més d’intensitat, tancant l’Eibar en camp propi i generant aproximacions de perill que li podien haver significat l’empat sobretot buscant el cap d’Stuani. Fruit d’una d’aquestes ocasions, la centrada des de la dreta que rematava amb el cap el davanter centre que petava al travesser (61′). El partit es va convertir en un atac i gol del Girona que topava davant la teranyina defensiva de l’Eibar que concedia ocasions esporàdiques com la que va tornar a tindre Stuani a l’interior de l’àrea que salvava un defensor sota pals (78′). En temps d’afegit la tindria el jugador faldut Aleix Garcia, qui va recollir una pilota a la frontal rebutjada per la defensa i connectava una rematada creuada des del vèrtex de la frontal que sortia llepant el pal esquerra de la porteria de Cantero davant la desesperació d’un Montilivi ple a vessar.

Diumenge a partir de dos quarts de set de la tarda es disputaran els segons noranta minuts de l’eliminatòria on Eibar i Girona busquen classificar-se per a la final del play-off d’ascens. Necessiten un miracle els roig-i-blancs, però tot i així no han dit l’última paraula.

GIRONA FC, 0
SD EIBAR, 1

Girona FC: Juan Carlos, Arnau Martínez, Santi Bueno, Bernardo, Juanpe (Pablo Moreno, 46′), Jairo, Pol Lozano (Iván Martin, 46′), Aleix García, Samu Saiz (Nahuel Bustos, 73′), Álex Baena, Stuani.

SD Eibar: Cantero, Rober Correa, Venancio, Chema Rodríguez, Tejero, Sergio Álvarez, Edu Expósito (Toño, 88′), Corpas (Arbilla, 46′), Aketxe (Rahmani, 79′), Quique González (Etxeita, 88′), Fran Sol (Blanco Leschuk, 63′).

Àrbitre: Milla Alvéndiz (comitè andalús). Va treure-li targetes grogues al local Stuani (41′) i per als visitants Chema Rodríguez (29′), Sergio Álvarez (81′), Cantero (86′), Rober Correa (91′), Rahmani (93′) i Tejero (2) (45′).

Gol: 0-1, Aketxe (27′).