IniciFutbol4ª CatalanaSuspès a Gandesa el primer partit de futbol pel protocol ‘Zero Insults...

Suspès a Gandesa el primer partit de futbol pel protocol ‘Zero Insults a la Grada’

Amb l’edició en paper amb el número 1.054 del Setmanari l’Ebre, comentem que l’àrbitre de segona catalana, Didac Rodríguez Abilio, passarà a la història per ser el primer col·legiat del mon del futbol territorial a les Terres de l’Ebre que suspén un partit oficial per l’aplicació de la campanya ‘Zero Insults a la Grada‘, en concret al partit de filials del Gandesa i el Jesús Catalònia de quarta catalana. El partit va quedar suspés a falta de tres minuts per arribar a la fi dels noranta reglamentaris, més els tres que tenia previst afegir, després de rebre reiterats insults des del sector de l’afició local, que el van dur a aturar tres cops el partit i la conseqüent suspensió tal com especifica el protocol de la campanya implantada des de la temporada 2015-2016, ara fa tot just vuit temporades.
Els fets es van succeir durant la segona meitat, quan aproximadament sobre el quart d’hora de la represa, l’àrbitre va aturar per primer cop la confrontació entre el Gandesa ‘B’ i el Jesús Catalònia ‘B’, després de rebre insults des de la graderia. Es va dirigir cap al tècnic local advertint-lo que aplicava la primera aturada del citat protocol per estar rebent insults de forma reitrada des del sector de l’afició local. Fet que va motivar que Sergi Vidal, tècnic gandesà, es dirigís cap a l’afició dient-los-hi tal com mana en reglament que remetessin en els insults i es dediquessin a animar a l’equip sense incòrrer en la desqualificació personal greu. El partit, després d’aquesta primera aturada, es va reemprendre i no van remetre els insults des d’aquest determinat sector de la graderia, veient-se obligat a tornar a aturar al minut 72 per segona vegada la confrontació aplicant bé la campanya i amonestant al tècnic local per les protestes dirigides cap al col·legiat. Una situació, que des de Gandesa, argumenten que no va ser així i no va aturar-se el partit tal i com havia fet a la primera ocasió. El cert, és que es va tornar a jugar fins l’ambient crispat cap a l’àrbitre, va provocar que després de rebre reiterats insults altre cop, segons sempre la versió de l’acta arbitral,  aturés definitivament el partit i ara serà el comitè de competició el qui decidirà sobre com s’ha de procedir en el que restava del joc d’un partit que marxava amb el 0-1 al marcador.
Una decisió valenta i molt poc freqüent als partits de territorial i de futbol sala, on massa sovint s’utilitza l’insult i la desqualificació personal cap als col·legiats, que tan sols fan la seua feina que no és res més que la dirigir un partit de futbol o futbol sala.

Resolució del comitè de competició

El partit tenia transcendència per la part alta classificatòria amb el conjunt de la Terra Alta situat provisionalment com a segon classificat a tan sols quatre punts respecte al líder Pinell i el conjunt que entrena Dani Fernández, els de la Santa Creu, quarts a la taula amb onze punts. Una situació a la qual el comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol ja va resoldre aquest dimecres al vespre i han decidit donar-lo per finalitzat amb el resultat que hi havia en aquell moment al marcador (0-1) i donar-li així els tres punts per als de la Santa Creu que amb aquesta victòria s’emparella a punts amb el filial de l’Amposta i queda a tan sols un punt dels gandesans, que consolida així la bona arrancada del campionat.

Protocol d’antiviolència

Des de fa unes temporades ençà, l’FCF i els Mossos d’Esquadra s’han posat a treballar de la mà per mirar d’eradicar tota la violència que estava associada temps enrera amb el futbol o futbol sala català.

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, reunida el passat 21 de gener de 2016, va decidir que a partir del cap de setmana del 13 i 14 de febrer s’activarà un protocol d’antiviolència per eradicar els actes incívics que tenen lloc a les graderies dels camps de futbol i en els pavellons de futbol sala de Catalunya.

La temporada 2015-2016 es va engegar la campanya ‘Prou violència al futbol’ amb l’objectiu de reduir i intentar eradicar tots aquells comportaments violents que es produeixen al futbol català. L’FCF va fer un pas més enllà i va proposar eradicar els insults que profereix la graderia als diferents col·lectius que participen en un partit de futbol o futbol sala de Catalunya. D’aquesta manera, es pretenia respectar a totes les persones i estaments, i protegir-los de qualsevol agressió verbal.

Per aquest motiu es va crear la campanya ‘Zero insults a la grada’, on s’inclouen diferents iniciatives. Una d’elles és el d’aturar el partit fins a tres cops quan el públic profereixi insults o amenaces reiterats, i una altra la salutació al final del partit entre jugadors, entrenadors, delegats i àrbitres. Aquestes iniciatives s’afegeixen a la de la sortida fair play amb la bandera ‘Prou violència al futbol’ ja aplicades fa diverses temporades.
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 43

Últimes notícies