IniciFutbol salaTres àrbitres ebrencs passen les proves físiques d'àrbitres de futbol sala

Tres àrbitres ebrencs passen les proves físiques d’àrbitres de futbol sala

Tres dels quatre àrbitres ebrencs, l’ampostí Sergi Magriñà, el roquetenc Roger Platero i el tortosí Jesús Ferrando, van superar les proves físiques d’àrbitre de futbol sala que van tenir lloc al pavelló municipal Xavier Ballber de Cervelló, a Barcelona, el passat dissabte 3 de setembre i estan aptes per a poder dirigir partits després d’haver tingut que fer front a les proves exigents que el Comitè Tècnic de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol prepara ja fa anys tenint que passar les proves del Yo-yo Test, les de velocitat de 5×30 i la del circuit de Zig-zag. Era el primer requisit que tenen que afrontar durant la temporada, en la qual tindran que afrontar dos examens teòrics i unes noves proves físiques al mes de gener.

D’entre els 420 àrbitres de futbol sala arreu de Catalunya, tres representants de les Terres de l’Ebre al marge d’Heribert Hermano, que no va poder assistir a les proves per motius personals i que tindrà que fer front a les proves a la repesca fixada pel primer cap de setmana d’octubre, van estar dintre els límits fixats per ser aptes per dirigir partits en aquest inici de temporada 2022-2023 i que arrancarà entre els propers dia 1 i el 15 d’octubre en totes les competicions amateurs i de futbol base sala. Enguany destaca l’ascens de Roger Platero, de categories base fins a primera divisió catalana on debutarà durant aquesta mateixa temporada a la categoria de sènior A.

Deu àrbitres no es van presentar a la cita, dels quals 394 van estar aptes mentre 16 no van arribar al temps mínims o bé es van lesionar. A més, els àrbitres de categoria nacional i de la Divisió d’Honor Catalana han celebrat la repesca. Dels 23 col·legiats citats, 2 no s’han presentat. Dels 21 presentats, tots ells han superat la repesca.

El dissabte, 3 de setembre de 2022, a la tarda, 118 àrbitres van ser convocats al Pavelló Municipal de Cervelló, dels quals, 3 van ser absents. Dels 115 que les van realitzar, 114 van ser aptes i 1 no les va superar. Un dia més, el diumenge 4 de setembre al matí, 91 àrbitres van ser convocats a Cervelló, dels quals, 1 va ser absent. Dels 90 àrbitres presents, 89 van ser aptes i 1 no les va superar. Finalment, el diumenge 11 de setembre les proves físiques van posar el punt final amb un total de 211 àrbitres citats, dels quals 16 van ser absents. Dels 205 àrbitres que van duu a terme les proves físiques, 191 van ser aptes i 14 no les van superar.

PROVES FÍSIQUES DEL CTAFS
  • ‘Test Yo-Yo’: amb l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d’una persona que se sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent, realitzant una sèrie de repeticions amb carreres d’anada i tornada de 40 metres, variant la velocitat en progressió ascendent.
  • ‘5×30’: la qual es basa a mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en una distància específica, similar a la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala.
  • ‘Zig/Zag’: per tal de mesurar la velocitat mínima en un circuit amb les diferents formes que pot córrer l’àrbitre (frontal, lateral i cap enrere) en una pista de futbol sala.
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 83

Últimes notícies