IniciFutbol3a divisióUn arbitratge calamitós desquicia a la Rapitenca que es deixa empatar un...

Un arbitratge calamitós desquicia a la Rapitenca que es deixa empatar un 0-2

La Rapitenca va deixar escapar una oportunitat d’or per a sortir de les places de descens directe de la 3a RFEF. Després de guanyar 0-2 a falta de dos minuts per arribar al temps reglamentari, va veure com un arbitratge calamitós li acabava passant factura i acabaven salvant l’empat la Pobla de Mafumet quan ja passaven sis minuts d’afegit. Tot això, després d’haver reclamat un clamorós penal sobre Paqui, amb el 0-2 al marcador, que podia haver sentenciat la confrontació i donar-li tres punts als de la Devesa que van fer mereixements sobrats, tot i les mancances amb les quals es desplaçaven a n’aquest partit, per a sumar una victòria que era vital després del resultat del Vilafranca davant el Badalona (1-1) que hagués situat als mariners fora de les tres places de descens directe cap a la Superlliga Catalana la temporada vinent. Queden dos finals, i els rapitencs afrontaran el darrer partit a casa davant el Peralada (dissabte a partir de les 17 hores de la tarde), mostrant el rebuitg a les decisions arbitrals que han patit en les darreres jornades i que motiven les queixes que dissabte es faran efectives abans de l’inici del partit.

Els rapitencs, conscients del que estava en joc, van sortir molt ben posicionats en atac i gaudien de les primeres arribades clares de gol a peus d’Omar que rematava per centímetres per dalt del travesser i una canonada de Verge als vuit minuts de joc. L’assetjament als dominis locals era incessant i Paqui va tornar a gaudir d’una claríssima arribada als deu minuts de partit, però el porter de la Pobla aturava a boca de canó ficant el peu i desviant a servei de cantonada. Després d’aquests minuts efervescents, la Pobla donava la rèplica en un xut de Torrents que rebutjava el travesser (11′). Els de Carlos Ríos, però, tot i que el partit es va anivellar al centre del terreny de joc, seguien insistint en atac i passada la mitja hora tornaven a gaudir d’una nova oportunitat a peus de Paqui que la seua rematada es perdia per molt poc (32′). Però l’arbitratge començava a fer de les seues en un tram final de la primera meitat on els del Montsià van reclamar un possible penal sobre Paqui als 43′ i en l’acció immediatament posterior se li assenyalava un fora de joc molt dubtós a Oribe, quan es disposava a marcar, davant les protestes airades del conjunt visitant i del nombrós públic que es va donar cita fent recolzament a l’equip.

A la represa, seguien insistint els de Rios que veien com a la contra s’assenyalava un dubtós fora de joc a la Pobla, quan la pilota havia acabat al fons de la xarxa. Aquest gol anulat feia reaccionar als visitants, qui no perdonarien als cinc minuts després de la centrada d’Omar cap a Oribe, que l’habilitava completament sol, i no perdonava per a avançar a la Rapitenca al marcador. El gol va fer crèixer encara més als blanc-i-blaus, qui perdonaven als 56′, després d’una molt bona combinació de l’equip que li arribava a Pachu qui es trobava amb el travesser per evitar el segon gol rapitenc. No obstant això, una centrada d’Oribe habilitava a Paqui qui amb el cap enviava la pilota al fons de la xarxa i ampliava la renda per als visitants. A partir d’aquí, els mariners van fer una passa enrera per a mirar d’intentar conservar la excel·lent renda i buscava sortir a la contra, tot i que sense la frescura necessària per a generar. La Pobla va mirar de pressionar sobretot mitjançant un actiu Guzman, tot i que no arribava amb claredat als dominis rapitencs. Fins que una acció clamorosa, en que no s’assenyalava penal sobre Paqui quan era clarament derribat pel darrera, obria el camí de la remuntada local en una pilota filtrada pel carril central, que habilitava completament sol a Guzman que batia a Josué a falta de dos minuts per a complir-se el temps reglamentari. El gol li donava ales als poblencs, que en una bona combinació de l’equip, quan ja passaven sis minuts, Guzman aconseguia el gol del definitiu empat que deixava als rapitencs ensorrats.

Accions de protesta davant el Peralada

El proper partit, després dels darrers arbitratges i decisions que han perjudicat a la Rapitenca, es produiran actes de reivindicació com ens avançava el propi president Fernando Garcia “et dic jo que el partit es convertirà en un autèntic infern. Per als que vindran, en aquest cas el Peralada, i per a l’àrbitre dessignat per a aquest partit. Anem a prendre unes mesures dràstiques perquè ens sentim ningunejats. Ens va tenir una falta de respecte i ens vam sentir humiliats, que no ho podem passar per alt. Dissabte a l’inici del partit, hi haurà una sentada per part de la plantilla i més coses que estem preparant, perquè no ens sentim respectats” argumentava Garcia.

CF POBLA DE MAFUMET, 2
UE RAPITENCA, 2

CF Pobla de Mafumet: Font, Fer, Martijn, Querol, Diarra (Guzman, 45′), Grabulosa (Joaquin, 63′), Nil, Torrents, Sergi Quirós (Hamza, 63′), Montagut (Danilo, 80′), De la Torre (Israel, 52′).

UE Rapitenca: Josué, Eric, Vadillo, Àlex Forés, Iker, Pachu, Àlex Samper, Omar, Verge (Sancho, 89′), Paqui, Oribe.

Árbitro: Xavier Ariño Giménez, amb Miguel Alonso Martínez i Mohamed Beldris Ben Hamida a les bandes, del comitè técnic arbitral del Baix Llobregat. Targetes per a Omar (53′), Paqui (68′) i Verge (80′) de la UE Rapitenca. Roja directa als visitants Josué i l’entrenador de porters Raúl Jiménez (amb el partit finalitzat).

Gols: 0-1, Oribe (56′); 0-2, Paqui (60′); 1-2, Guzman (88′); 2-2, Guzman (90’+6′).

Podeu veure la taula classificatòria del grup 5è de tercera RFEF després de la vint-i-vuitena jornada de lliga, clicant sobre la imatge inferior: